2024. február 2., péntek

270 beruházást állítottak le Magyarországon Tilki Attila irodavezetője szerint, köztük a lónyai hidat is - közben 50 milliárd eurót szavaztunk meg Ukrajnának ismét

Mivel a lónyai hidat illető közérdekű adatigénylésemre nem válaszolt Tilki Attila vásárosnaményi körzeti parlamenti képviselő, fogadóórát kívántam kérni tőle, és azon megbeszélni vele a híd ügyét.

A nyilvános telefonszámát felhívva Tilki Attila irodavezetője vette fel a telefont, és tájékoztatott, hogy nagy valószínűséggel nem fogok tudni a képviselővel fogadóórán találkozni, azonban ő készséggel a rendelkezésemre áll, amennyiben segíthet.

   

Az irodavezető asszony elég részletesen is tájékoztatott, eszerint hivatalosan, kormányrendeletekkel 270 közérdekű állami beruházást állított le a magyar kormány pénzhiányra hivatkozva 2022 májusától 2023 közepéig. 

Az irodavezető asszony szerint ebbe a Lónyát Tiszamogyoróssal összekötő híd is benne van, azonban a sajtóban is megjelent és a parlament.hu oldalon található átirat szerint ez nem igaz, a híd nem szerepel ebben a 270 leállított beruházásban.

Mindenesetre az tény, hogy Magyarország szerte minimum 270, a magyar lakosság számára létfontosságú beruházás (sporttermek, utak, hidak stb.) megvalósítását azért kellett felfüggeszteni, hogy Ukrajnának tudjunk 50 milliárd eurós, fegyverre és gyilkolásra költhető pénzt küldeni. 

Kapcsolódó:

A nemzeti konzultáció eredményét telibe köpve szavazta meg a fasisztáknak az 50 milliárd euró támogatást Döbrögi is (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Itt a megszüntetett állami beruházások frissített listája: hidak, sportcsarnokok, utak, iskolák (hvg.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése