2024. február 29., csütörtök

Oltott fenyegetőzött feljelentéssel, mert a "Rejtélyes, oltás utáni elhalálozások" csopiban közzétettük Henger Norbert halálhírét

 


Egy bizonyos Tüskés Viktória, az elhunyt Henger Norbert kolléganője messenger hívásban közölte velem, hogy a marcali rendőrkapitányságon kívánnak feljelentést tenni, amiért közzétettük a csoportban Henger Norbert halálhírét, hacsak le nem szedjük a posztot azonnal. 

Arra a kérdésemre, hogy mégis mire alapozná ezt a feljelentést, közölte, hogy a beszélgetést rögzíti és hogy szerinte adatvédelmi törvényt sértettünk, mert az elhunyt családjának beleegyezése szükséges, hogy közzétegyük a halálhírt. Ezt azonban cáfoltam, mivel mi egy nyilvános posztot osztottunk saját vélemény hozzáfűzése nélkül, mégpedig Németh Zoltán nyilvános Facebook posztját, és, mint azt nagyon jól tudjuk a kovidfasiszta diktatúra óta, a közösségi oldalak közterületnek számítanak jog szerint, az ott közzétett tartalom nyilvános, elérhető és szabadon továbbítható bárki számára.

Erre Tüskés azt válaszolta, hogy jó, akkor a kommentelők miket írnak, az kimerítheti a btk. kegyeletsértés bcs. tényállását, és akkor az alapján tesznek feljelentést. 

Erre azt válaszoltam, hogy ahhoz nekem milyen közöm van, mindenki saját névvel van fenn a Facebookon, és vállalja a kommentjeiért a felelősséget. Viktória azt állította, hogy a kommentekért is lehet felelős az adminisztrátor is. 

Többször is rákérdeztem, nem derült ki Norbert oltottsági állapota és halálának oka, csak annyi, Viktória idővonalát böngészve, hogy valószínűsíthetően benzinkúton dolgozott és hogy pár napja eltűnt. Tüskés büszkén közölte a messengerbeszélgetésben, hogy ő oltott, és hogy mi, oltatlanok alaptalan összeesküvéseket gyártunk. 

Mindenesetre a posztot eltávolítottam, mert nem vállalhatok felelősséget minden egyes kommentért, pláne, hogy a nagyrészét soha nem is láttam, másrészt Tüskés azt is közölte, hogy az elhunyt családjának is kifejezett kérése, hogy a csoportból el legyen a poszt távolítva. 

Mindazonáltal a btk. kegyeletsértés bcs.-t megvizsgálva rájöhetünk, hogy kegyeletsértést az követ el, aki az elhunyt becsületének csorbítására alkalmas és ugyanakkor valótlan tényt állít. Becsület csorbítására alkalmas a gyalázkodás és a becsmérlés.  A btk. szerint továbbá nem büntethető rágalmazásért, sem kegyeletsértésért az, aki közügyek megvitatása közben, sajtótermék vagy médiaszolgáltatás útján követi el a cselekményt, feltéve, ha az nem nyilvánvalóan a sértett emberi méltóságának tagadására és becsmérlésére irányul.

Megállapítható, hogy annak vizsgálása médiaszolgáltató felületén, közvitában, nyilvános közösségi oldalon, hogy egy fiatalon elhunyt, potenciálisan népirtás áldozatául esett áldozat részesült-e, avagy nem COVID-19 injekcióban, nem merítheti ki, még a legellenségesebb kovidfasiszták szerint sem a rágalmazás vagy kegyeletsértés bcs.-ét, mert ugye se nem gyalázkodás, se nem becsmérlés. 

Kapcsolódó:

Felvidéken is tarol az oltás - egy forrás rögtön négy oltás utáni halálozást is közölt (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése