2024. február 5., hétfő

Elsőfokon győzelmet arattak a kanadai kamionosok


A Kanadai Emberi Jogok és Szabadságok Kartájának számos pontját sértette és teljesen ésszerűtlen volt az a "veszélyhelyzeti" intézkedéssorozat, amellyel a 2022 január-februári kanadai kamionos óriástüntetés résztvevőit sújtotta a Trudeau kormányzat - mondta ki elsőfokú bírósági végzésében a Kanadai Szövetségi Bíróság. 

2022 január 15-én Kanadában óriástüntetéssé fejlődött az a megmozdulás, amelyet a kovid diktatúra miatt felbőszült oltásellenesek szerveztek, és az ország minden tájáról a fővárosba induló kamionos felvonulással kezdődött. Ottawába érve a kamionosok megbénították a kanadai főváros működését, a lakosság mindenütt ünnepelve fogadta őket, és utcai tömegtüntetések törtek ki az egész országban és a fővárosban is. 

Az egész világ lélegzetvisszafojtva figyelte a kanadai eseményeket, amelyek határozott kormányellenes mozgalommá alakultak, és a globalista Trudeau kormányzatnak csak a hirtelen kitörő ukrán-orosz proxi háborúval volt szerencséje, mert a világ közvéleménye hirtelen máshová terelődött, és így elkezdhette a kamionos tüntetés elleni törvénytelen fellépését. Először is elkezdték befagyasztani a tüntetők bankszámláit, majd sorozatos előállítások és bírságok formájában lendültek ellentámadásba a kanadai globalisták. 

Végül az utolsó kamiont is eltávolították Ottawa utcáiról és a kamionos lázadás ezen szakasza befejeződött. Elkezdődött viszont a másik rész, a bíróságokon, törvényszékeken való küzdelem. Ennek igen jelentős győzelméhez érkeztünk a tegnap. 

190 oldalas határozatában a Kanadai Szövetségi Bíróság kimondja, hogy a kanadai kormány "vészhelyzeti" intézkedései nem voltak sem igazolhatóak, sem átláthatóak, sem értelmezhetőek. A bíró szerint az intézkedések egyértelműen sértették a Kanadai Emberi Jogok és Szabadságok Kartájának 2(b) pontját, amely leszögezi a vélemény, hit, gondolat és meggyőződés szabadságát, valamint a karta 8. cikkét is, amely tiltja az indokolatlan támadást (unreasonable seizure). Ez utóbbit a kormányzat a tüntetők bankszámláinak letiltatásával valósította meg. 

A pert a Kanadai Civil Jogok Egyesület, a Kanadai Alkotmány Egyesület, a Kanadai Frontvonalbeli Ápolónők és 5 magánszemély indította, akiknek a számláit zárolta a hatalom a felkelés alatt. 

Tom Marazzo, a felkelés egyik vezetője, több könyv szerzője azt közölte:

"Mikor a hatalom túllő a célon, az állampolgárok dolga helyretenni őt. Sajnálatos módon a kanadai kormányzat inkább, mint valami királyság látja önmagát és nem, mint a nép képviselője, ezért emlékeztetjük őket, hogy ők is egyszerű emberek, akik nekünk, a népnek dolgoznak, és akiknek a dolga Kanada lakóinak életét jobbá tenni."

Crystia Freeland kanadai pénzügyminiszter asszony annyit közölt a hírre röviden, hogy fellebbezni fognak. 

Kapcsolódó:

Canadian Truckers Score Big Victory Over Trudeau in Federal Court (childrenshealthdefence.org) Ottawa's use of Emergencies Act against convoy protests was unreasonable, violated Charter, court rules (cbc.ca)


Truck off Trudeau - Kamionos forradalom Kanadában, ja és a háromszoroltott Trudeau hirtelen kovis lett (ruszinkarpatalja.blogspot.com) Magyar Szabadság Konvoj - kamionosok, személygépkocsisok és gyalogosok tüntettek az oltásterror ellen (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése