2020. június 5., péntek

Egy idősotthon lakója kérdezett Müller Cecíliától, a válaszban a tisztifőorvos olyan dolgokat kér, ami leginkább fogytán van: türelmet és bizalmat

Egy idősotthon lakója, Papp Zsuzsanna fordul közérdekű adatigényléssel az országos tisztifőorvoshoz, Müller Cecíliához.

Közérdekű adatigénylésében arra volt kíváncsi, hogy meddig tartanak még az idősotthonokban a csak az időseket érintő, hátrányosan megkülönböztető kijárási korlátozások, amelyek csak a stresszt növelik. Felrója, hogy amíg az influenza szezonban valóban voltak az idősotthonban megbetegedések, sőt, elhalálozások is, addig a koronaexoszóma esetében ilyesmiről nem beszélhetünk, az óvintézkedések ennek ellenére hatványokkal szigorúbbak.
Kifejezi, hogy a korlátozásokat gyakorlatilag büntetőintézkedésnek éli meg, noha semmiféle bűnt nem követett el.
Ésszerű megoldást kér erre a helyzetre.



Válaszában a Nemzeti Népegészségügyi Központ a csak az Egészségügyi Világszervezet nyomására, és nem magyar egészségügyi hatóság által járványnak nyilvánított koronaexoszóma "járvány" veszélyességére hivatkozik, mint a kijárási tilalom, a látogathatási tilalom és részleges felvételi zárlat okára, majd türelmet és a tájékoztatás szíves elfogadását kéri.


Kapcsolodó:
Országos tisztifőorvos: a járványküszöb irreleváns, ha már van két összefüggő eset, az járvány. Egyébként meg a WHO mondta ki, hogy járvány van, nem magyar egészségügyi hatóság. (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése