2020. június 18., csütörtök

Szűkszavúra sikeredett az ügyészség válasza Iohannis feljelentésének tárgyában - kibúvót nem találtak.

Közölt egyfajta választ a Legfelsőbb Semmítőszék Mellett Működő Ügyészség arra a feljelentésemre, amelyben hivatali visszaéléssel és apartheid bűncselekményekkel vádolom Klaus Iohannis román államfőt, mert a márciusban bevezetett veszélyhelyzetet egy alapvető emberi szabadságjogkorlátozó elnöki rendelettel vezette be, és nem törvényben határozott róla a román parlament, ami alkotmányellenes.

A válasz három sort tartalmaz, amiben az áll, hogy az ügyészség elutasítja a feljelentést, mert nem lát semmilyen bűncselekményre utaló nyomot.



Megállapítható, hogy az ügyészség a lakossággal való minimális kommunikációtól is elzárkózik, és egyáltalán nem elemzi a feljelentésben foglaltakat.
Ugyanakkor az is megállapítható, hogy a feljelentésben foglalt bűncselekmények valóban bűncselekmények, mert az ügyészség egyáltalán semmilyen törvényes magyarázatot nem tudott szolgáltatni azokra, kénytelen volt egy nevetséges, sima tagadásra szorítkozni. 

Kapcsolódó:
Elegem van, Iohannis skalpja kell. Hivatali visszaélésért és apartheid bűncselekményért jelentettem fel. (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése