2020. június 14., vasárnap

Megkérdeztem Áder Jánost, hogy szíveskedne-e nem kihirdetni és az Alkotmánybíróságon megtámadni a titkosszolgálatnak netcenzúra jogot adó, sutyiban elfogadott törvényt. Visszaválaszolt, hogy nem szíveskedik.

Közérdekű adatigénylés formájában írtam levelet a magyar köztársasági elnöknek, Áder Jánosnak, amelyben az iránt érdeklődtem, hogy van-e tudomása az „Egyes törvényeknek a polgárok biztonságát erősítő módosításáról” nevet viselő és Semjén Zsolt fideszes parlamenti képviselő által előterjesztett törvénytervezetről, amely azóta megszavazás alá is került a magyar parlamentben.

A koronaexoszóma hisztéria alatt elfogadott törvénymódosítás alapján a sajtó szerint  a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat és a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat anélkül hozhatna azonnal hatályos döntést az internetes tartalmak eltávolítását illetően, hogy azt nyomozás és bírósági döntés előzné meg.


Válaszában a köztársasági elnök tájékoztatott, hogy az adatigénylésem nem minősül közérdekű adatigénylésnek, így arra nem köteles válaszolni, ha az illető törvénnyel kapcsolatosan információkra van szükségem, akkor tájékozódjak a parlamenti honlapon (ehhez a dokumentum elérésének teljes linkét közölte a levélben).



Kapcsolódó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése