2020. június 13., szombat

Van nekünk olyanunk is, hogy alapvető jogok biztosa. Hozzá fordulok, mert a kormány idióta rendeletben tiltja a véleménynyilvánítást közterületen

Panaszt tettem az ombundsmannál, az Alepvető Jogok Biztosánál a a 46/2020. (III.16.) Korm. rendelet és a 247/2020. (V.28) Korm. rendelet előírásaiban foglaltak ellen, ez a két rendelet szabályozza ugyanis jelenleg a köztéri rendezvényeket.

 A 15070/160-8/2020 sz. egyeztetési jegyzőkönyv, amelyet Vásárosnamény Rendőrkapitánysága állított ki, tájékoztat, hogy csakis kulturális rendezvény megvalósítását lehetővé teszi lehetővé a hivatkozott két kormányrendelet, köztéri véleménynyilvánítást, azaz a gyülekezési törvény hatálya alá eső gyűlést tiltja.

Az ombundsmanhoz írott panaszomban felhozom, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ által egy közérdekű adatigénylésemre közölt 25182-1/2020/JF sz. válasz egyértelműsíti, hogy a koronavírus jelenség csakis az Egészségügyi Világszervezet által lett járványnak deklarálva, és nem magyar egészségügyi intézmény által, valamint azt, hogy semmilyen járványküszöb mutatót nem léptek át a koronavírus jelenség egészségügyi mutatói, amelyek messze elmaradnak például az influenza járványküszöb (a NNK szerint a helyzetben irreleváns) mutatójától.

A hivatalos szervek tájékoztatója szerint az átlagos negyedéves halálozási mutatók 8,5%-al elmaradnak járványhelyzetben a tavalyi adatoktól. Leszögezem, hogy ilyen körülmények között egyetlen más jogkorlátozó intézkedés sem indokolt egészségügyi okokra hivatkozva, nemhogy egy olyan, a diktatúrákra jellemző jogi norma, egy kormányrendelet, amely megtiltja a vélemény kifejezését közterületen, viszont engedélyezi kulturális esemény köztéri szervezését és ezen történelmi tények ismertetését.




Kapcsolódó:

Véleménynyilvánítás tilos, csak tényeket szabad közölni - a június 4-i, a trianoni békediktátumról való megemlékezésem rendőrségi egyeztető jegyzőkönyve (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Országos tisztifőorvos: a járványküszöb irreleváns, ha már van két összefüggő eset, az járvány. Egyébként meg a WHO mondta ki, hogy járvány van, nem magyar egészségügyi hatóság. (ruszinkarpatalja.blogspot.com)
Müller Cecília: januártól márciusig 8,5 százalékkal kevesebben haltak meg Magyarországon, mint egy évvel korábban (szeged365.hu)

Alapvető Jogok Biztosának Hivatala (ajbh.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése