2023. június 17., szombat

Fideszes abszurd: Novák Katalin sem látott ellentüntetőt Nagykárolyban

A Sándor Palota közérdekű adatigénylésemre válaszul közölte, hogy Magyarország köztársasági elnök asszonya nem rendelkezik adattal arra vonatkozóan, hogy lettek volna ellentüntetők Nagykárolyban a Kölcsey Ferenc szoboravatáson. 


Mint ismeretes, idén április 12-én a partiumi városban, Nagykárolyban sor került egy Kölcsey Ferenc szoboravatásra, amelyen a magyar köztársasági elnök asszony, Novák Katalin is résztvett. 

A rendezvény a Calea Neamului román nacionalista szervezetnek, a helyi ortodox egyháznak és más román nacionalistáknak köszönhetően botrányba fulladt, ugyanis a román nackók nacionalista molinókkal és rengeteg román zászlóval vonultak ki a rendezvényre, ahol nacionalista jelszavakat skandáltak, román hadiindulókat énekeltek és provokálták a magyar rendezvényt.

Feljelentésem nyomán a nagykárolyi rendőrség közölte, hogy a román nacionalisták nem illegális ellentüntetést szerveztek, hanem csupán résztvettek a Kölcsey Ferenc szoboravatáson.

Ezután a cinikus román válasz után fordultam közérdekű adatigénylésben a magyar köztársasági elnökasszonyhoz, amelyben azt kértem, hogy közölje, látott-e ellentüntetőket azon a bizonyos rendezvényen. 

Novák Katalin azt válaszolta, hogy nem rendelkezik a közérdekű adatigénylésemben igényelt közadattal, azaz elnökasszonyunk egyetlen ellentüntetőt sem látott Nagykárolyban.  

Szerk. megj.: az a tény, hogy a magyar köztársasági elnök asszony ugyanazt állítja  hivatalos válaszban, mint a román rendőrség, nevezetesen, hogy Nagykárolyban nem volt ellentüntetés, és a román nacionalisták pusztán résztvevői voltak a Kölcsey Ferenc szoboravatási rendezvénynek, azt mutatja, hogy nincs valós politikai szándék az ilyen jellegű provokációk megbüntetésére, azaz úgy a román, mint a magyar politikumnak szüksége van az ilyen botrányokra. Vagyis egy színdarabot nézünk.  

Kapcsolódó:

Novák Katalinhoz fordultam, hogy árulja el, szerinte voltak-e ellentüntetők Nagykárolyban a Kölcsey szoboravatáson (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 

Román okosság - a Calea Neamului nem ellentüntetést szervezett, ők csak résztvettek a nagykárolyi szoboravatáson (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése