2024. augusztus 28., szerda

Nincs sem pénz, sem fideszes politikai akarat a lónyai hídra, derül ki Ágh Péter államtitkár úr válaszleveléből

Európa legnagyobb ünnepi tüzijátékának országában nem jut pénz holmi falusi hidakra - derül ki Ágh Péternek, az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkárának válaszleveléből, amelyet a lónyai és vásárosnaményi Mi Hazánk Mozgalom közérdekű adatigénylésére nyújtott a fideszes politikus. 

A válaszban az államtitkár teljes részletességében számol be a lónyai híd projekt megvalósításának eddigi lépéseiről, tájékoztat arról, hogy valóban volt egy közbeszerzés kiírva, tervek készültek el és környezetvédelmi engedélyezési eljárás került lefolytatásra, amelyeknek az érvényességi ideje 15 év, ebből eddig négy év telt el. 

A válaszlevél konkrét paramétereket is tartalmaz a híd kinézetéről, eszerint mintegy 585 méteres mederhíd van tervezve, amelynek alkalmasnak kell lennie kerékpárút átvezetésére is. 

A mederhíd hétnyílású, függőleges gerincű, párhuzamos övű, ortotróp pályalemezes acél gerendahíd (szekrény keresztmetszetű).

Látványtervet nem küldött az államtitkár, ugyanakkor közölte, hogy fideszes kormányzati döntés az engedélyezési és kivitelezési terv készítésről, területszerzésről, terület előkészítésről a tanulmányterv, környezeti hatástanulmány és a környezetvédelmi engedélyezési eljárás lefolytatásától számított négy év alatt nem született. 

Továbbá azt is közölte az államtitkár úr, hogy jelenleg források sem állnak rendelkezésre a lónyai híd projekt további lépéseinek finanszírozására. 



Kapcsolódó:

A lónyai híd nevét, látványtervét, tanulmánytervének és környezetvédelmi hatásvizsgálatának érvényességét kértem ki Lázár Jánostól (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

2024. augusztus 5., hétfő

A diszkriminációellenes tanácshoz fordult a székely kormány, mert Csomafalva nem válaszolt rovásírással a rovásírásos beadványunkra


(a kép Csomafalva Polgármesteri Hivatalától származik)

Az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz fordultam panasszal, mert Gyergyócsomafalva Polgármesteri Hivatala, noha határidőben válaszolt a közérdekű bejelentésemre magyarul és románul, azonban elmulasztotta a rovásírással kiállított válasz megküldését. 


Csomafalvát azzal a kéréssel kerestem meg, hogy a település ki és bejáratainál levő helységnévtáblákat rovásírással is feliratozzák, arra való tekintettel, hogy a település több, mint 60%-a vallotta magát székelynek a legutóbbi népszámláláson. Külön kiemeltem, hogy a kérésemre a választ rovásírással is állítsák ki. 

Mivel Csomafalva egyébként arról híres, hogy a helységnévtáblái rovásírással is feliratozva vannak már régóta (ehhez egyébként ismételten gratulálunk), a kérés lényege abban rejlett, hogy a válasz rovásírással is ki legyen állítva.

Ezt sajnos azonban a polgármester elmulasztotta, így azonnal a diszkriminációellenesekhez fordultam panasszal. 

Azt sérelmezem, hogy a csomafalvi polgármester állítása szerint a székelyek valójában magyarok, és a rovásírás csak a magyarság egy nem igazán használt történelmi és kulturális jellegzetessége, azonban a hivatalos magyar írásmód a latin betűs írásmód, ezért ő nem köteles rovásírással is válaszolni a kérelmemre, elég csak latin betűkkel.

A székely kormány álláspontja szerint viszont a székelység és a magyarság ugyan alapvetően ugyanazt a nyelvet beszélik, azonban ez a nyelv kétféle írásmóddal rendelkezik, az egyik a latin, ezt használják a magyarok (a Magyar Tudományos Akadémia határozata alapján), a másik a székely rovás, ezt használják a székelyek. Bizonyítékként arra, hogy a székelyek a rovásírást használják, a saját határidőnaplóm néhány oldalát csatoltam a panaszhoz. 

A székely rovás tehát a székelység nyelvének írott formája, és ezt, amennyiben a település lakosságának 20%-át eléri a székelység, a hivatalos kommunikációban is használni kell, a közigazgatási kódex szerint. 




A kérdést itt elemzem bővebben:


Kapcsolódó:

Ez a kemény, nem a kád széle - rovásírással kiállított közérdekű bejelentést küldtem Csomafalvának, rovásírásos választ várok vissza (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

2024. augusztus 3., szombat

Botrány a székely közéletben - a fideszes kapcsolatokkal rendelkező csángó influenszer, Baliga Csaba rögzítette a Bajnával folytatott videócsevegéseket

Bajna Levente, a Székely Népi Egység Egyesület elnöke tett közzé egy nagyon érdekes videót a saját youtube csatornáján, amelyen elmondja, hogy megszakadt a románc közte és Baliga Csaba között, mivel ez utóbbi konkrétan felvette a magán videóbeszélgetéseiket, és azoknak nyilvánosságra hozatalával zsarolta Bajnát. 

Bajna a videójában azt is elfecsegi, hogy Baligának az élettársa a Fidesz belső köreihez tartozik, ebből joggal feltételezhető, hogy Baligának vannak információi, sőt, akár irányítói is ebből a körből.

   

Mint ismert, a két, székely témákkal is foglalkozó influenszer Székely Nemzetgyűlést hirdetett 2025 március 10-re, Marosvásárhelyre a Postarétre, aminek az lett a következménye, hogy a Székely Köztársaság által Budapestre, idén június 4-re szervezett Székely Nemzetgyűlés iránt minimális volt az érdeklődés, a székelység zöme inkább a két influenszer által hirdetett, és mára, mint kiderült, kamu nemzetgyűlésre várt, így nem jöttek el a Hősök terére. Azaz a székelyek ostobán döntöttek, rossz lóra fogadtak, mint már annyiszor a történelmük során.

A Székely Köztársaság kommentje:

Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók. 

Baliga Csaba a székely nemzetiség bejegyzésénél hozott 150 teljesen rossz aláírást, és amennyiben nem vagyunk erre felkészülve, és nincs plusz aláírásunk gyűjtve, úgy már ott elbukott volna a kezdeményezés, már ez gyanússá tette. Később engem, mint a székely nemzetiség elismeréséért indított kezdeményezés benyújtóját minden fórumon és csoportban hitelteleníteni próbált, román titkosszolgálatisnak titulált, a Székely Köztársaságot pedig egy ostoba kezdeményezésnek tüntette fel. Amikor a székelység nemzetiségként való elismeréséről beszél, akkor Baliga rendszerint azt emeli ki, hogy szerinte a Fidesz nem azért utasította el a kezdeményezést, mert nem ért egyet az önálló székely nemzetiséggel, hanem azért, mert nem megfelelően volt az tálalva a kezdeményezők által.

Bajna, és Baliga többi híve is, így jártak, bedőltek a székelyellenes Fidesz egyik rombolójának, ezzel hátráltattak a székelység céljait szolgáló kezdeményezéseket, egészen konkrétan például a Budapesti Székely Nemzetgyűlést, valamint magát a Székely Köztársaságot. 

Kapcsolódó:

Baliga Csabának elmentek otthonról (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 

Hogy csapná pofán őket is egy interszex - D. Tóth Krisztáék szerint semmi baj azzal, ha férfi ver nőt az olimpián

Várható volt amúgy, hogy a hazai baloldal megmondói, a sátánista globális elit hű szekértolói előbb-utóbb kiállnak az XY kromoszómás "nő", Imane Khelif algír boxoló mellett, aki 40 másodperc alatt néhány akkora ütést vitt be női ellenfelének az olimpián, hogy az a saját testi épsége érdekében abbahagyta a meccset. 

A wmn.hu oldalon jelent meg az első transz-mosdató cikk a témában, és D. Tóth Kriszta biztosított neki reklámot a saját Facebook oldalán


A cikk szerint szegény Halif csak egy a több, mint 30 féle ún. "interszexből", és teljesen jogosan és megérdemelten nyeri meg akár az olimpiát is, miután minden női ellenfelét agyba-főbe agyabugyálja, köszönhetően az XY kromoszómáiban hordott genetikai információ alapján kifejlődött, egyszerűbben szólva férfi testi erejének. Van ilyen, ettől szép az élet, vallják globalistáék.  

Egyébként sem biztos, hogy XY kromoszómái vannak, mert azt a homofób oroszok mutatták csak ki, a magas tesztoszteron szintje származhat doppingtól is (az persze nyilván szintén nem az ő hibája) és egyébként sem nyerte meg (még így sem) minden eddigi meccsét, volt néhány olyan is, amelyen kikapott szegénke, sajnálkoznak a ballibantak. 

Kapcsolódó:

Aki interszex, az nem „biológiai férfi” – fogalmi tisztázás Imane Helif ökölvívó esete kapcsán (wmn.hu)

Botrány az olimpián: Férfiként indult a női boksztornán az algériai Imane Khelif, 46 másodpercig tartott a meccs + videó (hirtv.hu)