2016. január 11., hétfő

Mi van, Ponta? Székelyföld nem Románia? Mars a bíróságra!



"2010 március 10-én, a Hargita, Kovászna és Maros megyei Románok Fórumán, Maroshévízen Victor Ponta kijelentette: "Székelyföld nem Románia!".

Victor Ponta: Tinutul Secuiesc nu exista (youtube.com) 





Ugyanakkor, a 2015.09.18-án a A Legfelsőbb Semmítőszék mellett működő Ügyészség egyik ügyésze által kiállított jegyzőkönyv tanusága szerint 2015.09.14-én büntetőeljárás indult nevezett Csibi Barna ellen, rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmék terjesztése vádjával, bármilyen eszközzel, nyilvánosan elkövetve, a 2002 évi 31.sz. sürgősségi kormányrendelet 5, cikk előírásai szerint (a rendeletet a 2006 évi 278 sz. tövény módosította). Eszerint nevezett, célja elérése érdekében aktívan használta az internetes felületeket, úgymint Youtube, Rutube, Flickrs, személyes webnaplók, ezeken a felületeken reklámozva trikóit, amelyek a Székelyföld nem Románia feliratot tartalmazták, népszerűsítve az ábrát és egyértelműsítve a kereskedelmi szándékot.



Az Emberi Jogok Európai Bíróságának a tárgyban hozott döntései értelmében, egy megkülönböztetés akkor válik hátrányos megkülönböztetéssé, amikor létrejön két hasonló vagy azonos helyzet, amelyet különbözőképpen kezelnek, anélkül, hogy ez a megkülönböztetés objektíven és értelmezhetően megalapozott lenne. Az Emberi Jogi Bíróság állandó jelleggel úgy határozott, hogy ahhoz, hogy ez a hátrányos megkülönböztetés megvalósuljon, különböző személyek azonos vagy összehasonlítható helyzetben az egyikre nézve hátrányosan vannak kezelve, és ez a mód nincs alátámasztva semmilyen objektív és egyértelmű indokkal.            

Eszerint tehát kérem az Ügyészséget, hogy az Európai Emberi Jogok Bíróságának joggyakorlata valamint a 2000 évi 137 sz., a hátrányos megkülönböztetésre vonatkozó kormányhatározat előírásai értelmében, anélkül, hogy egy súlyos hátrányos megkülönbözetést kövessenek el, állapítsák meg, hogy nevezett Victor Ponta is, azzal, hogy nyilvánosan kijelentette: "Székelyföld nem Románia!", elkövette a rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmék bármely eszközzel történő népszerűsítése és terjesztése bűncselekményét.


Ha ez a tőmondat, ami egy alanyból és egy állítmányból áll, éspedig "Székelyföld nem Románia!", alulírott kifejezésében rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszme az Ügyészség ügyészei szerint, akkor ugyanez a tőmondat, Victor Ponta kifejezésébe is rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmének kell minősüljön.


Kérem az elkövető, nevezett Victor Ponta ellen büntetőeljárás foganatosítását rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmék rendszeres terjesztése vádjával. A bizonyítékok szerint nevezett nyilvánosan kijelentette,hogy "Székelyföld nem Románia!".


Kérem jelen feljelentés megoldását Romulus Varga Dan ügyészre bízni, ő nagy jártasságra tett szert a rasszista, fasiszta, idegengyűlölő eszmék terjesztése bűncselekményének terén, ugyanakkor egy esetleges hátrányos megkülönböztetés esetén a felelősségrevonás is könnyebben megvalósítható lenne.


 Csibi Barna,


Csatolmányok

"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése