2020. január 5., vasárnap

A római felsőbbrendűségi tudat-szindrómában szenvedő Ioszub Robert kriminalizálja a magyar nyelvet. Szerinte az a baj, hogy magyarul kommentelünk a lefújt udvarhelyi helységnévtáblák ügyében.

A Magyar-Román Találkozások Facebook csoportban vettem észre nevezett Iosub Robert, a Facebook profilja szerint konstancai származású, de valamilyen rejtélyes okból Székelyföldön dekkoló és ott a ziarharghita.ro oldalt működtető személy kommentjét, amit az Udvarhelyszéken a magyar  helységneveket a helységnévtábláról eltüntető magyar és székelyellenes provokációt bemutató magyar nyelvű beszámoló alá fűzött.


Az "úriember" azt fájlalja, hogy a magyarellenes cselekedeten felháborodott kommentelők miért nem románul fejezik ki gondolataikat, hogy azt a románok is megértsék. Konkrétan azt kérdi, hogy nem-e ugyanakkora sértés a románokkal szemben magyarul kommentelni, hogy ne értsék, mint maga a helységnévtáblák magyar feliratának lefestése.
Aztán, hogy finomítson a dolgon, megígéri, hogy bármilyen jogsértés is éri a magyar közösséget, a portálján beszámol róla. Na persze.

Kapcsolódó:
Magyarellenes provokáció Székelyudvarhelyen és Máréfalván! (szekelyszo.com)
ziarharghita.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése