2020. január 19., vasárnap

Csíkszereda nem Vásárhely, itt Hunyadi Jánost nem Iancu de Hunedoara-nak hívják

Utcanévtábla-kommandót követően írt panaszt a Székely leszek 2021 Mozgalom Jogvédelmi Kabinetje Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának, mert valóban, a csíkszeredai utcanévtáblák helyzete egész Székelyföld számára példás módon van Csíkszeredában megoldva, stílusos, magyarul-románul feliratozott utcanévtáblák képében, de azért mégis talált az utcanévtábla-akciócsoport két utcanévtáblát is Csíkszereda közigazgatási területén, amelyek csak román nyelven vannak feliratozva.





A hivatal a magyarokat és magyar anyanyelvű székelyeket érintő hátrányos megkülönböztetés megszüntetése érdekében foganatosított intézkedésekre lett felszólítva.




3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Nem értem, miért nem csak magyarul írták meg a beadványt. Talán perre készülnek a Hivatal ellen? Marosvásárhely valóban nem Csíkszereda, mi itt csak magyar nyelven megírt beadványokat szoktunk iktatni- főleg ilyen esetben.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon reméljük, hogy nem fog perre sor kerülni, mindenesetre a magyar beadvány hiteles fordítása, ha netalán kell, nem két fillér, ezt megspórolom, ennyi.

    VálaszTörlés