2020. január 13., hétfő

Magam sem hiszem el...feljelentettem Trumpot

Feljelentést tettem az egyesült államokbeli Washington, Columbia Kerületi Rendőrfőkapitányságon nevezett Donald Trump helyi lakos ellen, hivatali visszaélés és szervezett formában elkövetett gyilkosság megalapozott gyanújával.

Feljelentésemet a The Telegraph 2020 január 3-i, Chris Gallam, Josie Ensor, Rozina Sabur és Nick Allen jegyezte, "Donald Trump azt mondja, hogy Quassim Soleimani megölése azért volt, hogy megakadályozzunk egy háborút" című cikkben megjelentekre alapoztam.

A tényállásban közlöm, hogy 2020 január 2-án egy dróntámadás következtében, Irakban, Bagdadban, több másik személlyel együtt elhalálozott Quassim Soleimani, Irán egyik legismertebb és legtiszteltebb katonai vezetője.

A tényállás szerint nevezett Donald Trump azt állította több médiaorgánumnak, köztük az általam is hivatkozott The Telegraphnak, hogy Soleimani meggyilkolásának oka nem egy Iránnal való háború vagy rendszerváltás előkészítése volt.

Nevezett teljesen nyíltan állította, hogy azért cselekedtek, hogy megakadályozzanak egy háborút, nem azért, hogy kirobbantsanak egyet.

Nézőpontom szerint ezek a nyílt állítások azt bizonyítják, hogy nevezett Donald Trump és legnagyobb valószínűséggel az Amerikai Egyesült Államok katonai kötelékébe tartozó ismeretlen további elkövetők gyilkosság bűncselekményét követték el Quassim Soleimanin és a többi áldozatukon.

Mivel az elkövetés időpontjában nem volt hadiállapot Irán és az Amerikai Egyesült Államok között, úgy egy magasrangú iráni politikai szereplő meggyilkolása , mint bűncselekmény a köztörvényes bűncselekmények közé sorolandó.

Ami a lehetséges elkövetőt illeti, nevezett Donald Trump az internet keresője szerint foglalkozását tekintve az Amerikai Egyesült Államok elnöke, ez pedig adhatott neki olyan elméleti és gyakorlati lehetőséget is, hogy az állam katonai kötelékébe tartozó személyeket parancsban utasítson gyilkosságok elkövetésére.

A lehetséges elkövető utolsó ismert lakcíme 20500 Washington, Columbia Kerület, Pennsylvania sétány 1600, a lakcím ismert neve Fehér Ház.

Kérvényezem a Washington, Columbia Kerületi Rendőrfőkapitányságot, hogy rendeljen el nyomozást a fent ismertetett, szervezett formában elkövetett többrendbeli gyilkosság és hivatali visszaélés ügyében.

Kérem a rendőrséget, hogy vizsgálják meg, hogy a gyilkosság politikai, esetleg faji vagy vallási hovatartozási okkal történt-e, valamint, hogy nem-e esik terrorcselekmény jogi kategóriába.



Kapcsolódó:
Donald Trump says killing of Qassim Soleimani was to 'stop a war' with Iran (telegraph.co.uk)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése