2022. május 3., kedd

"Kárpátalja nem Ukrajna!" - az ukránok arcátlanságán feldühödött magyarok tüntettek az oroszok mellett Budapesten


Számos ukránbarát propaganda akciónak adott otthont Budapest az ukrán-orosz konfliktus kitörése óta, ezúttal azonban oroszbarát tüntetésre is sor került a fővárosi Szabadság téren, szombaton, április 30-án 14.00 és 15.30 között.

A tüntetés, noha nem az első ilyen témájú tüntetés (dr. Fórizs Eszter és csapata szervezte az első oroszbarát tüntetést Magyarországon az ukrán válság kitörése óta), de az első, amelyik az újvilágrend média ingerküszöbét is elérte, számos jobb és baloldali, orosz és ukránpárti magyar internetes portál foglalkozott vele, sőt, az orosz média is felkapta.

A rövid, de annál ütősebb megmozdulást Gácsy Csaba magánszemély szervezte, és a teljes online média ellenszél dacára (a Facebook az esemény oldalát 3000 résztvevő jelentkezése után törölte), meglepően sokan, mintegy 350-en vettek részt rajta. 

Három felszólaló volt, a kovidoltás-ellenes frontról is jól ismert Ertsey Attila, jómagam valamint Éliás Ádám. Mivel a fősodratú média kényesen ügyelt arra, hogy a felszólalások tartalmát teljes egészében mellőzze illetve elhallgassa, ezért ismertetjük azok tartalmát is néhány szóban.

Ertsey Attila építész első felszólalóként a Szabadság tér szimbolisztikáját méltatta, Budaházyt említette, és leszögezte, hogy amik ezen a téren történnek, mindig kihatással vannak a történelemre. 
Az USA Ukrajnában folytatott proxy háborúját kritizálta, ismertetve azt a nem is igazán titkolt globalista szándékot, ami Amerikát motiválja: "Az oroszokat kirekeszteni Európából, az amerikaiakat benntartani, és a németeket földre nyomni."- olvasható még ma is a NATO honlapján, tájékoztatott. 
Említette a Bretton Woodsi egyezményeket, amelyek a dollárt tették meg globális tartalékvalutának, előbb aranyfedezettel, majd anélkül. Kitért a spekulatív tőzsdék szerepére a világgazdaságban, amelyek semmilyen munka alapú reál értéket nem termelnek, hanem csak a reálgazdaságból szívják el az értéket és halmozzák fel. 
Elmondta, hogy 2020 tavaszán (a plandémia kezdetén) pukkant ki a pénzügyi lufi, és csak óriási mértékű tőkeinjekcióval, fedezetlen pénzzel tudták ideig óráig még életben tartani a világgazdaságot. 
Végül elmondta, hogy álláspontja szerint a magyar állam a keleti és nyugati pénzrendszerek közötti egyensúlyi tényezővé, egy újabb Svájccá válhat, megfelelő rugalmassággal. 
 

 

Saját beszédemben a magyar-ukrán alapszerződés létének teljes értelmetlenségére hívtam fel a figyelmet, mivel az ukrán fél annak minden lehetséges pontját megszegte már. Éppen ezért az alapszerződés felülvizsgálatát és megszüntetését vetettem fel, mint közéleti célt a magyar-ukrán viszonyban. Az ukránok fejére olvastam az apartheid jellegű nyelvtörvényüket, az elcsalt 1991-es kárpátaljai népszavazást, a Vereckei emlékmű folyamatos meggyalázását, de az ogyesszai mészárlást és a dombászi népirtást is. 
Ugyanakkor felhívtam a figyelmet, hogy a népek önrendelkezési joga nem szelektív jog, ami csak a románoknak, tótoknak, koszovói albánoknak, ukránoknak és más amerikabarát népeknek jár, hanem mindenkinek. Így az önrendelkezési jog a kelet ukrajnai oroszajkúak, a kárpátaljai magyarok és ruszinok, de a székelyföldi székelyek alapjoga is. 
Végül az egyetértő tömeggel együtt skandáltuk a közkedvelt rigmust, miszerint "Kárpátalja nem Ukrajna!".


   

Utolsónak Éliás Ádám szólalt fel, leszögezte, hogy ebben a konfliktusban a leghatározottabban kiállunk az orosz nép mellett, Oroszország mellett és személyesen Vladimir Putyin orosz elnök mellett. Elmagyarázta, hogy Oroszország bele lett kényszerítve ebbe a katonai akcióba, mert egy NATO tag Ukrajnával olyan rakétarendszerek települhettek volna oda, amelyekkel akár egész Oroszország fizikai megsemmisítése is megvalósítható lett volna, nukleáris töltetekkel, még annyi időt sem hagyva Oroszországnak, hogy bármit is reagáljon egy esetleges támadásra. 

Hangsúlyozta, hogy az oroszok sem az ukrán népet, de még a hadsereget sem tekintik ellenségnek. 

Követeléseink között sorolta fel, hogy a média hazugságai szűnjenek meg és Oroszország biztonsági érdekei legyenek komolyan véve. Felhívta a figyelmet, hogy ha az amerikai, európai NATO országok javaslatot tennének a békére, akkor az pillanatokon belül megvalósulna, viszont részükről ilyen irányú cselekvés nincs, csak a töménytelen fegyvermennyiség belepumpálása történik a háborúban, a konfliktus fokozása és teljes elfajulása érdekében.
 
Felhívta a figyelmet, hogy Oroszország kompromittálódott valutáknak tartja a dollárt és az eurót. 




 

A rendezvény a magyar és a székely himnusz eléneklésével zárult.

Fotógaléria:













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése