2024. április 23., kedd

És ismét a lónyai híd - közérdekű adatigénylésben kérte ki a Mi hazánk, hogy mi is történt a régi tervekkel


Közérdekű adatigénylésben fordultam az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz, a Lónya és Tiszamogyorós közötti Tisza híd (továbbiakban híd) projekttel kapcsolatban. 

Tudniillik a haromhatar.hu internetes portál, de más portálok is beszámoltak arról még 2020 elején, hogy az azóta megszűnt Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., az Építési és Közlekedési Minisztérium jogelődje kihirdetett egy nyertest egy közbeszerzésre, éspedig az Unitef-83 Zrt.-t, amelynek a feladata a 4113-as jelű út 4+023 szelvényében megtervezni a hidat, többek között tanulmányterv és környezeti hatástanulmány elkészítésével. 

A Mi Hazánkat az Építési és Közlekedési Minisztérium korábban arról tájékoztatta egy régebbi közérdekű bejelentésünkre válaszul, hogy a híd nem rendelkezik előkészítettséggel, kormánydöntés jelenleg nem született az előkészítési feladatok megkezdéséről és hogy magát a projektet amúgy is csak azután lehet megvalósítani, hogy az belekerül a az elkövetkező tíz évben megvalósításra tervezett fejlesztéseket tartalmazó keretprogramba, amit a kormány kell elfogadjon. 

Éppen ezért a Mi Hazánk tagjaként azzal a közérdekű adatigényléssel fordultam a minisztériumhoz, hogy tájékoztassanak, mi történt az Unitef-83 Zrt. által elnyert közbeszerzéssel, végezte-e el a feladatát a pályázatot megnyerő vállalat. Továbbá az is érdekel, hogy amennyiben elvégezte ezt a feladatot, és léteznek tanulmánytervek és környezeti hatástanulmány a hídról, tekinthető-e ez az ahhoz szükséges előkészítettségnek, hogy mégis belekerüljön a híd a következő 10 esztendőben megvalósításra szánt fejlesztések keretprogramjába.

Az is érdekel, hogy az Unitef-83 Zrt. által megnyert közbeszerzést milyen kormányrendelet alapján határozták el, azaz igaz-e vagy hamis a minisztérium azon kijelentése, hogy kormánydöntés még eddig nem született a lónyai hídról. 



Kapcsolódó:

Válaszolt az Építési és Közlekedési Minisztérium a lónyai Tisza híd ügyében - nem zárkóznak el, de...(ruszinkarpatalja.blogspot.com) 

TISZA-HÍD ÉPÜLHET LÓNYA ÉS TISZAMOGYORÓS KÖZÖTT (haromhatar.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése