2021. február 18., csütörtök

"Evidencia", hogy a korlátozások a kamukuvikk "terjedését" akadályozzák, nagyképűsködik az EMMI. Azaz nincs rá semmiféle tudományos bizonyíték.

Válaszolt arra a közérdekű adatigénylésemre az Emberi Erőforrások (?!) Minisztériuma (EMMI), amelyben az iránt érdeklődtem, többek között, hogy milyen orvosilag alátámasztott tudományos bizonyítékok (szakszerűen elvégzett vizsgálatok és kutatások) támasztják alá, hogy a kijárási tilalom, rendezvények, gyűlések tiltása, vendéglátó egységekre vonatkozó tilalmak stb. hatékony járványügyi intézkedések az ún. "új koronavírus járvány" vonatkozásában. 

Válaszában az EMMI leszögezi, hogy "evidencia", azaz magyarul nyilvánvaló tény, "hogy a távolságtartás, a kontaktusok csökkentése érdekében bevezetett korlátozások (kijárási tilalom, rendezvény, gyűlés szervezésének, tartásának tiltása, vendéglátó üzletekre vonatkozó korlátozások) a járvány kialakulásához szükséges láncolat megszakítását, a COVID-19 terjedésének megakadályozását célozza".

Közérdekű adatigénylésem külön érdekessége volt, hogy az EMMI egy másik levélváltásban adott válaszára hivatkoztam, amely leszögezi, hogy "a bizonyítékokon alapuló orvostudomány értelmében azonban csak a megfelelően elvégzett tudományos kutatások és vizsgálatok eredményének statisztikailag megalapozott értékelését követően kiadott irányelvek és útmutatások tekinthetőek követendőnek".

Megállapítható, hogy a kijárási tilalom, rendezvények, gyűlések tiltása, vendéglátó egységekre vonatkozó tilalmak stb. vonatkozásában, saját elveinek is teljesen ellentmondva, semmilyen "megfelelően elvégzett tudományos kutatások és vizsgálatok eredményének" értékelését nem tudta az EMMI a rendelkezésemre bocsátani, ehelyett a mindig, mindenkor alkalmazható általános vitaérvre tudott csak hivatkozni, miszerint az állításuk ún. "evidencia".






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése