2021. február 27., szombat

Feljelentettem azokat, akik "vannak", és a "nemzeti konzultáció" nevű kérdőívben szerintem konkrétan emberiesség elleni bűncselekményeket javasolnak

Feljelentést küldtem ismeretlen elkövető ellen emberiesség elleni bűncselekmény előkészítésének tárgyában a Budapesti rendőr-főkapitányságra a magyar kormány "Konzultáció az újranyitásról" elnevezésű propaganda-közvéleménykutatásával kapcsolatosan.

Amint ismeretes, a közvéleménykutatás egészen elképesztő és szerintem nyilvánvalóan emberiesség elleni bűncselekmény büntetőjogi kategóriába tartozó eszméket vet fel, mégpedig úgy fogalmazva, hogy "vannak, akik szerint...".

A kérdések többek között az iránt érdeklődnek, hogy mit gondolunk arról, hogy ismeretlen személyek "szerint", akik "vannak",  az ú.n. "védettségi igazolvánnyal" rendelkező személyek mentesüljenek egyes korlátozások alól (logikailag tehát azok, akik nem rendelkeznek ezzel az "igazolvánnyal", korlátozva legyenek egyes szabadságjogaikban).

Ezek szerint az ismeretlenek "szerint" a rendezvények, koncertek, fesztiválok és sportesemények is csak a "védettségi igazolvánnyal" rendelkezők számára lennének látogathatóak, következésképpen azok számára, akik ilyennel nem rendelkeznek, tilos lenne ezek látogatása.

Valamint külföldiek is csak "védettségi igazolvánnyal" léphetnének Magyarország területére.

A közvéleménykutatással kapcsolatos véleményemet feljelentés formájában tolmácsoltam. Kifejeztem, hogy álláspontom szerint a kérdőívben közölt információk alapján megvalósult a Btk. 143. cikk (2) pontjában leszögezett, emberiesség elleni bűncselekmény előkészítése ismeretlen elkövetők által.

A konkrét emberiesség elleni bűncselekmény pedig a Btk. 143. cikk h) pontban leírt bűncselekmény, más ismérv (egészségi állapot, a védőoltást elutasító, saját immunrendszerükben bízó egészséges személyek) alapján meghatározható csoport alapvető jogaitól megfosztása, mint a gyülekezés, a szabad mozgás vagy a kultúrához és művelődéshez való jog.

A bűncselekmény másik tényállási elemei is igazolhatóak álláspontom szerint, állam vagy más szervezet politikája érdekében sorozatosan (azaz nem egyedi alkalommal) elkövetett cselekmény előkészítése. Az állami politika, mint a cselekmény célja egyszerűen azzal bizonyítható, hogy állami tulajdonú internetes felületeken található meg a kérdéses kérdőív, valamint a tettesek kilétét tekintve fontos, hogy jogszabályt egyszerű magyar állampolgár, a népszavazás betiltása miatt, nem kezdeményezhet, csak képviselők és kormánytagok, ezért a tettesek jó eséllyel ez utóbbiak között találhatóak. 








Kapcsolódó: 

Itt vannak a Nemzeti konzultáció kérdései: regisztráció nélkül is kitöltheted (penzcentrum.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése