2021. február 9., kedd

A tesztekkel generálják a "járványt"? Közérdekű adatigénylési mozgalmunkkal ezt kívánjuk kideríteni


(a kép a "viccelsz1" nevű Facebook felhasználó fényképtárából származó fotó)

A Korona Igazsága nevű telegram csoport tagja, Noll Szatmári Enikő is kikért egy jókora adag napi PCR tesztszámot a Nemzeti Népegészségügyi Központtol, amely teszteket az "új koronavírus" diagnosztizálására használnak ország és világszerte. A kért adatokat Müller Cecília országos tisztifőorvos kiszolgáltatta.




Megállapítható, hogy amíg az influenzánál, amely ú.n. "nem bejelentendő" fertőző betegség, csak a tünetekkel önként orvoshoz forduló személyek diagnosztizálása után, egy járványküszöb (bizonyos számú megbetegedés) átlépése után hirdet járványt magyar egészségügyi hatóság, addig az ú.n. "új koronavírus" okozta tünetegyüttes számait a számos élethelyzetben kötelezővé tett PCR tesztek és antigén tesztek valamint az ú.n. "tünetmentes fertőzöttek" fogalmának bevezetése növelheti látványosan. Ugyanakkor az "új koronavírus" esetében szó sincs magyar egészségügyi hatóság általi, járványküszöbre alapuló járvány-kihirdetésről, hanem az Egészségügyi Világszervezet pandémiás állásfoglalására alapozva hozza meg a magyar kormány a "járványügyi" intézkedéseit.



Közérdekű adatigénylési mozgalmunkkal azt kívánjuk elérni, hogy hivatalos, a Nemzeti Népegészségügyi Hatóság által kibocsátott adatokkal alátámasztva tudjuk megrajzolni az "új koronavírus" diagnosztizálására használt PCR tesztek napi alakulását az elmúlt év során, az antigén tesztek napi alakulását, és a napi "fertőzöttek" számának alakulását grafikon formájában, ugyanakkor ki tudjuk mutatni ezeknek a folyamatoknak a matematikai korrelációját. 


Kapcsolódó:

Közérdekű adatigénylés mozgalom - Kérdezzük meg Müller Cecíliát! (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Országos tisztifőorvos: az influenzára sose tartották nyilván a fertőzötteket, az elhunytakat, azok átlagéletkorát vagy krónikus betegségeit. PCR tesztet is csak kérésre végeznek, csak azok esetében, akik a háziorvosnál maguk jelentkeznek tünetekkel. (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése