2022. november 20., vasárnap

Hadd okuljon - közérdekű bejelentésben küldtem el Varga Juditnak a román Legfelsőbb Semmítőszéki döntést a kovidnáci kártyákról

Közérdekű bejelentésben fordultam a magyar igazságügyi miniszter asszonyhoz, Varga Judithoz, amely bejelentésben a tudomására hoztam azt a körülményt, hogy a romániai Legfelsőbb Semmítőszék jogerőre emelte a Bukaresti Ítélőtábla ítéletét abban a közigazgatási perben, amelyben egy romániai ügyvédnő és egy fotográfus támadta meg közigazgatási bíróságon az ún. "zöldkártyáról" azaz a COVID-19 elleni oltottságot igazoló dokumentumról szóló kormányrendeletet. 

A Bukaresti Ítélőtábla által hozott ítélet, amelyet a Legfelsőbb Semmítőszék jogerőre is emelt, leszögezte, hogy az alapvető és nem alapvető jogok gyakorlásának az illető zöldkártyához kötése megsértette úgy a román alkotmány 53. cikk 2) pontját, mint a diszkrimináció kizárásáról szóló 2000 évi 137. korm. rend. vonatkozó cikkeit, de megsértette az Emberi Jogok Európai Kartájának 14. cikkét, és az Egyetemes Emberi Jogi Nyilatkozat 2. és 7 cikkét is.

Közérdekű bejelentésemben továbbá javasoltam az igazságügyi miniszter asszonynak, hogy értékelje ezt a jogerős bírósági ítéletet. Kértem azt is, hogy közölje, a magyarországi oltatlanok számíthatnak-e ilyen jellegű valós igazságszolgáltatásra, mivel itt is volt ugyanilyen hátrányosan megkülönböztető, alapvető és nem alapvető jogokat korlátozó joggyakorlat, mégpedig az ún. "védettségi igazolvánnyal" összefüggésben.




Kapcsolódó:

A román Legfelsőbb Semmítőszék parádés végleges döntést hozott - a vakcinaigazolványok szinte minden létező emberi jogot megsértettek (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

1 megjegyzés:

  1. Talán ezt is elolvashatná a T. Miniszterasszony. Igaz, hogy ez még csak feljelentés, de megtörtént az osztrák covid kormány ellen:
    https://www.napitema.com/2022/11/feljelentes-330-oldalon_21.html

    VálaszTörlés