2024. június 26., szerda

A kretén román vezetés az ukránoknak ajándékozta a román rakétaelhárítást - a PPR hazaárulásért tett feljelentést


A Patrioții Poporului Român (A román nép hazafiai) párt parlamenti képviselői, Mihai Lasca és Răzvan Constantinescu feljelentést tettek a legmagasabb fokú hazaárulás vádjában Klaus Werner Iohannis román elnök valamint a Legfelsőbb Védelmi Bizottság többi tagja ellen is, mert az ostobák úgy döntöttek június 20-i bizottsági ülésükön, hogy a fasiszta Ukrajnának adományozzák Románia Patriot légvédelmi rendszerét. 

A normalitáspárti képviselők úgy érveltek beadványukban, hogy a légvédelmi rendszer elajándékozása Ukrajnának a fasiszta ország felfegyverzését jelenti, aminek következménye akár Oroszország részéről egy, Románia ellen intézett közvetlen támadás is lehet. 

Továbbá az ország védelmi kapacitásainak aláásása, mint a román btk. árulás cikkének szöveg szerinti tényállási eleme is megvalósult a képviselők álláspontja szerint, ugyanis konkrétan odalett a Patriot légvédelmi rendszer, ezáltal Románia teljesen védtelenül áll bármely rakétatámadás esetén bármilyen hadviselő féllel szemben. 

A két képviselő a román btk. azon cikkére is hivatkozik, amelyik szerint árulás az is, ha egy idegen hatalmat kiszolgál az elkövető. Mihai Lasca és Răzvan Constantinescu ezt a tényállást is bizonyítottnak látja, szerintük az, hogy idén májusi bukaresti látogatása során az amerikai elnök arra adott utasítást a román vezetésnek, hogy adják át Patriot légvédelmi rendszerüket Ukrajnának, mire azok szó nélkül átadták az egészet tokkal-vonóval, egyértelműen bizonyítja, hogy a román vezetés gyakorlatilag engedelmeskedik egy idegen hatalomnak, jelesül az Amerikai Egyesült Államoknak. 

Mindezeken felül a Patriot rakétavédelmi rendszer a román állam tulajdonában volt, és sem a román elnöknek, sem a Legfelsőbb Védelmi Tanácsnak nem volt joga azt elajándékozni, de akár eladni sem, áll a PPR sajtóközleményében. 

Kapcsolódó:

Partidul PPR a depus plângere penală pentru înaltă trădare împotriva membrilor CSAT (activenews.ro)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése