2024. június 10., hétfő

Kiválóak a Mi hazánk Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei és lónyai, de az országos eredményei is

Noha a lónyai önkormányzatba nem sikerült bejutnia a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjének, azaz nekem, hálistennek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlésben viszont már jelen leszek, ugyanis a Mi Hazánk listájának negyedik helyezettjeként, Apáti István, Bakó József és Paré Attila után bejutottam a közgyűlésbe. 


A Mi hazánk vármegyei listája 29.957 szavazatot, azaz a szavazatok 15,19 %-át kapta meg a megye összesített vármegyei listás választásán, Lónyán ennél valamivel kevesebbet, 12,70 %-ot ért el. 



Annak ellenére, hogy csupán hét éve lakom a településen, nem panaszkodhatok, mert a lónyaiak elég nagy hányada, 18,51 %-a szavazott rám, azaz összesen 72 szavazatot kaptam az egyéni listás választáson. Ez ugyan nem volt elég egy települési önkormányzati képviselői mandátum megszerzéséhez, azonban figyelembe véve, hogy a két évvel ezelőtti parlamenti választásokon Lónyán mindössze írd és mondd 10-en szavaztunk a Mi hazánkra, ez a jelenlegi eredmény akár kiválónak is mondható. 

Országos szinten is kiváló teljesítményt nyújtott a Mi hazánk, egy százalékpontot javított az országgyűlési választásokhoz képest az EP választásokon, és ez egy EP képviselői mandátum megszerzését jelentette. 

A vármegyei listákon gyakorlatilag mindenhol másodikok vagyunk a Fidesz után, és sehol nem értünk el kevesebbet, mint 10%, Csongrád-Csanád vármegyében pedig közel 25%-ot ért el a vármegyei lista.

A Mi Hazánk Mozgalom mindenkinek köszöni a rá adott szavazatokat, a belénk fektetett munkát, időt és energiát, és mindent megteszünk, hogy a párt szellemiségében a kapott közbizalmat maximálisan kamatoztassuk az elkövetkező önkormányzati ciklusban. 

Kapcsolódó:

Az elhallgatás ellenére tudott erősödni a Mi Hazánk (magyarjelen.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése