2024. június 29., szombat

Nem engedik bemutatni a Székely Köztársaságról szóló dolgozatot a Magyarok Világkongresszusán


Elutasította a Magyarok Világszövetsége a "Szkíták a sötétség ellen" elnevezésű, az idei Magyarok Világkongresszusán tartott előadássorozatára benyújtott pályázatomat, amelyet a Székely Köztársaság Kormányának bemutatásának szenteltem volna, "önrendelkezési kiutak" témakörben. 

Álláspontjuk szerint a Székely Köztársaság Kormánya nem felel meg az ősi székely rendtartás szabályainak és nem is alulról építkező politikai intézmény, ezért kérnek, hogy a pályázatomat úgy módosítsam, hogy ezeknek a paramétereknek megfeleljen. 

Azaz hagyjam ki belőle a Székely Köztársaságot. 


Természetesen ezt nem tudtam megtenni, ezért egy elég éles hangvételű levélben közöltem a pályázat elbírálóival, hogy álláspontom szerint igenis megfelel a Székely Köztársaság Kormánya a székely rendtartás ősi szabályainak, mert az sose mondott olyant, hogy nem jöhet létre Székely Köztársaság és székely kormány, hanem a legfőbb döntéshozó székely intézménynek magát a Székely Nemzetgyűlést tartja. 

A Székely Nemzetgyűlés határozata pedig minden székelyre kötelező. 

Az alulról építkezés kritikáját is elutasítottam, ugyanis piaci kiskereskedő egyéni vállalkozóként és őstermelőként keresem a kenyerem, semmiképpen sem politikából, azaz a Székely Köztársaság és annak kormánya nem felülről, politikai pártok befolyásából jött létre. 

Válaszában a Magyarok Világszövetsége közölte, hogy ha a Székely Köztársaság csak egy kezdeményező testület lenne, amely létrehozná az alulról építkező székely köztestületeket és miután ez megtörtént, azonnal feloszlatná magát, úgy engednék az előadást, így azonban nem tehetik, azonban a hallgatóságban természetesen helyet foglalhatok, és előadások után vitázhatok is, ha úgy gondolom.



Kapcsolódó:

A székely kormány bemutatásáról szóló dolgozattal jelentkeztem a Magyarok Világkongresszusára (ruszinkarpatalja.blogspot.com)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése