2024. június 19., szerda

Oltásellenesekből kártyaellenesekké avanzsáltunk a mátrix sajtójában


Immár nem az oltásellenesek, nem is az oroszok, hanem az ún. "kártyaellenesek" az új mumus a globalista újvilágrend fertelmes szócsöveinek, a magyar fősodratú médiaorgánumoknak a szemében.

Több ilyen, az áljárvány alatt természetesen oltásellenesező, akár a kormánypárthoz, akár a baloldali álellenzékhez köthető sajtóorgánum mára öblös főcímekben hirdeti, hogy az ún. "kártyaellenesek" milyen sötét, gonosz dolgokban sántikálnak újabban. Hogy aszongya nem szeretik a hitelkártyás vagy bármilyen jellegű kártyás, digitális fizetésmódot és megpróbálnak kibújni alóla. 

Az economx.hu cikke szerint például az a legnagyobb problémánk jelenleg, így, a világháború árnyékában, hogy a hatóságok nem ellenőrzik megfelelőképpen a kártyahasználatot. A cikk kiemeli azt is, hogy a (nem túl észlény - szerk. megj.) kártyahasználóknak egyébként jól megérdemelt pótdíjat alkalmazni elviekben törvénytelen. Csak arról nem szól a cikk, hogy ha ez törvénytelen, akkor a készpénzhasználókat mégis miért büntetik lépten-nyomon pótdíjakkal, már abban az esetben, ha egyáltalán kiszolgálják őket, mert sok helyen mára bevett gyakorlat, hogy csak kártyás fizetésmódot fogadnak el. 

A cikk kiemeli a kártyás fizetés ún. "előnyeinél", hogy kevesebb élő munkaerőt kell alkalmazni, mert ugye nem kell folyton kezet mosni a kártyás fizetés után, míg a készpénzesnél bizony kezet kell mosni a tranzakció után, nem nyúlhatunk ételhez készpénzes kézzel, mondja a tóra, izé, a fáma. 

De nem baj, reménykedik a cikk, mert jön majd egy újabb hatóság, amely majd jól rákényszeríti a gaz kártyaelleneseket a kártyás fizetés preferálására, és ez a hatóság nem más, mint a NTAK, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ. 

Kapcsolódó:

Terjed a kártyaellenesség a magyar kiskereskedelemben (economx.hu) 

A bankkártya lett az új ellenség? Egyre több helyen kérnek készpénzt a vásárlóktól (168.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése