2024. június 7., péntek

Trianon kereszt, köztársasági elnökválasztás, Székelyföld nem Románia! - ilyen volt a Székely Nemzetgyűlés a Hősök terén


A Székely Köztársaság Kormányának meghívására Székely Nemzetgyűlést tartottak a székelyek a Hősök terén, Budapesten, idén június 4-én, a trianoni emléknapon. 

A nemzetgyűlésen mintegy 15-20 érdeklődő volt jelen, ami nagyobb létszám, mint a 2017-es képtói székely nemzetgyűlés 5 tagja, viszont meglehetősen kevés ahhoz képest, hogy több, mint 58.000-en vallották magukat székelynek a Kárpát medencében a legutóbbi népszámlálásokon. 

A határozatokat kézfelemeléssel, közfelkiáltással és éljenzéssel fogadták el a jelenlevők, felszólalt Ertsey Attila, Bene Gábor, Szabó Tamás József, Cse Zoltán és jómagam is. 

A nemzetgyűlés több határozatot is elfogadott, köztük egy, az egész Kárpát medencére kiterjedő, hivatalos rovásírásos helységnévtábla mozgalom elindítását és székely önkormányzatok létrehozását a szkíta önkormányzatok mintájára. A nemzetgyűlés egyhangúlag engem, Csibi Barnát választotta meg a Székely Köztársaság elnökének. 


 

 

 

Kapcsolódó:

A székely kormány bemutatásáról szóló dolgozattal jelentkeztem a Magyarok Világkongresszusára (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése