2024. június 30., vasárnap

Kormányra tör a Mi hazánk - esküt tettek a párt önkormányzati képviselői a Szent Korona előtt


Két év múlva kormányváltó erőként kell fellépjen a párt - ez volt az Országházban a Mi Hazánk Mozgalom mandátumot nyert önkormányzati képviselői számára tartott eskütételi ceremóniának a legfőbb üzenete.

A párt ugyanis összesen 160 önkormányzati képviselőt és polgármestert juttatott mandátumhoz a vármegyei közgyűlésekben és a helyi önkormányzatokban, ezzel megötszörözte önkormányzati képviselőinek számát, és sikerült egy európai parlamenti képviselőt is mandátumhoz juttatni a június elejei választásokon. 

Az önkormányzati választásokon elért eredményei alapján a párt így egyértelműen a második legerősebb párt a Fidesz-KDNP koalíció után ma Magyarországon. 

Természetesen ezt a sikert Budapest egyik belvárosi diszkójának sörrel locsolt padlóján, illuminált állapotban tinédzser hölgyek lábai között csúszkálva is megünnepelhették volna a párt mandátumhoz jutott tagjai, a Mi Hazánk azonban úgy döntött, hogy inkább, a saját parlamenti képviselői lehetőségeit kihasználva magában a Magyar Országgyűlésben, annak dísztermében ünnepel és az ünnepet a Szent Korona elé járulva ünnepélyes eskütétellel szentesíti. 

Az ünnepélyes eskütételi ceremónián természetesen Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye mandátumot nyert képviselői is jelen voltak, Szathmári Lajos, aki Mátészalka önkormányzatában kapott helyet, Kovács Koppány Zoltán, aki Nyíregyházán jutott mandátumhoz, valamint a négy vármegyei képviselő, Bakó József, Paré Attila, Radvánszky Ágnes és jómagam, Váradi Barna.












Kapcsolódó:

Mi hazánkos különítmény a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlésben - októberben kezdünk! (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése