2024. június 21., péntek

Veszélyhelyzetben a közbeszerzésnek sem kell törvényesnek lenni - nem indít eljárást a Közbeszerzési Hatóság a kidobott PCR tesztek ügyében

Válaszolt a Közbeszerzési Hatóság arra a közérdekű bejelentésemre, amelyben arra kértem őket, hogy többmillió forint értékű megsemmisített PCR teszt megvásárlásának föltétlen szükségességét hivatalból vizsgálják ki. 



Nyilván nem indított eljárást a közbeszerzés törvényességének kivizsgálására a hatóság, azonban ennek indoka is megér egy misét.

Ugyanis a Hatóság leszögezte, hogy azért nem indít eljárást, mert a kérdéses közbeszerzésre a Kormány veszélyhelyzet elhárításáért felelős tagjának egyedi mentesítése alapján, a közbeszerzési és beszerzési szabályoktól eltérő módon került sor, a 48/2020-as korm. rendelet 4. cikk (1) pont alapján. 

A Hatóság azért sem indíthat eljárást, mert a megsemmisített PCR tesztek értéke nem érte el az irányadó közbeszerzési értékhatárt, amit a közbeszerzési törvény előír.

Kapcsolódó:

A Közbeszerzési Hatósághoz fordultam egy több, mint 5 milliárd Ft értékű PCR teszt megsemmisítésévél végződő közbeszerzés miatt (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése