2024. június 18., kedd

Mi hazánkos különítmény a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlésben - októberben kezdünk!



(a fotókat Kovács Zoltán készítette)

A idei, június 9-i önkormányzati választáson Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében összesen 197 216 választópolgár adta le érvényes szavazatát a 25 képviselőt felvonultató vármegyei közgyűlési listára. 

A szavazatok 62,49 százalékát megszerezve a Fidesz-KDNP listájáról 17-en jutottak mandátumhoz a közgyűlésben, a szavazatok 15,19 százalékával a Mi Hazánk Mozgalom négy mandátumhoz jutott, az Összefogás Megyénkért 9,72 százaléka, valamint a DK 9,1 százaléka 2-2 képviselő bejuttatásához volt elegendő.

A Fidesz tehát a jelenlegi felálláshoz képest egy képviselőt vesztett, és teljesen kikopott a közgyűlésből például a Jobbik és az MSZP.

A Mi Hazánk Mozgalom négy, a közgyűlésbe bejutott tagjai Bakó József, Paré Attila, Radvánszky Ágnes, valamint jómagam, Váradi Barna.

A Fidesz-KDNP 17 mandátumot szerzett tagjai Seszták Oszkár János, Filep Sándor, Lipők Sándor, dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó, Kovács Dániel Sándor, Makai Tamás, Baracsi Endre, Kiss András, Sztolyka Zoltán, Kerekes Miklós, Pálosi László, Dócs Attila, Gosztola Zoltánné, Farkas Ernő, Bakti János, Kiss Ernő és Gyügyei Éva.

Az Összefogás Megyénkért dr. Helmeczy Lászlót valamint dr. Veres Jánost küldte a közgyűlésbe, a Demokratikus Koalíció pedig Sárosy Zoltánt illetve Czirják Mihályt juttatta mandátumhoz. 

Megbízóleveleinket egy hangulatos zenés-gitáros előadást követően adta át a Területi Választási Bizottság a vármegyeházán, és dr. Szekrényes Ida jogász, a Területi Választási bizottság elnöke külön-külön gratulált a mandátumot nyert képviselőknek.



Az érdemi munkához 2024 október 1-étől láthatunk, addig a régi felállásban működik a vármegyei önkormányzat. 

Kapcsolódó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése