2023. december 5., kedd

Székely Hadosztály megemlékezés Nyíregyházán - emberiesség elleni bűncseleménynek neveztem azt, ami a kárpátaljai magyarsággal történik, a fidesz sajtó persze elhallgatta


Zuhogó esőben tartotta meg a Székely Hadosztályra való megemlékezését a nyíregyházi Magyarok Szövetsége és a Székely Köztársaság Kormánya. A rendezvényen Baracsi Endre, a megyei közgyűlés elnökhelyettese is jelen volt, igaz, elsőként elmondott beszéde után rögtön le is lépett, nem igazán érdekelte a többi felszólaló mondanivalója. 

A rendezvényen beszédet mondott még Dalmay Árpád, a Rákóczi Szövetség és a Trianon Társaság nyíregyházi elnöke, Kovács Zoltán, a helyi Magyarok Szövetségének elnöke, dr. Iváncsó István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vitézi Rend törzskapitánya valamint jómagam, a Székely Köztársaság Kormányának külügyminisztereként. Szűcs Miklós egy Reményik Sándor verset szavalt el. 

Dalmay Árpád és dr. Iváncsó István a Székely hadosztályt méltatta, Kovács Zoltán a Székely Hadosztályban szakaszvezetőként szolgáló édesapja emlékét idézte fel, jómagam pedig, szokásomhoz híven, aktuálpolitikáról beszéltem. Felhívtam a figyelmet, hogy emberiesség elleni bűncselekmény történik Kárpátalján a helyi magyar kisebbséggel, hogy a kárpátaljai magyarlakta települések elnéptelenednek, és hogy ehhez a magyar kormány gyáván és alattomosan asszisztál. Felróttam Novák Katalinnak, hogy oroszellenes kommunikációjával és kijevi látogatásaival folyamatosan biztatja Zelenszkij ukrán bábelnököt gyilkos háborújának folytatására.

Követeltem, hogy a magyar állam Hágában, a Nemzetközi Bíróságon támadja meg Ukrajnát, és kérje számon rajta az ukrán-magyar alapszerződés, valamint a kisebbségekre, nemzetiségekre és úgy általában az emberi jogokra vonatkozó nemzetközi jogi előírások be nem tartását, a kiperelt kártérítést pedig a kárpátaljai magyar és ruszin kisebbség kapja. 

Követeltem az ukrán nemzetiség hivatalos státuszának visszavonását Magyarországon, mivel az ukránok nem tartják be a nemzetiségi törvényt, ugyanis annak alapfeltétele eszerint a törvény szerint az, hogy az illető nemzetiség 100 éve Magyarországon éljen és az ukránok mindössze pár évtizede léteznek Magyarországon, azelőtt csak rutén, azaz ruszin nemzetiséget jegyeztek hivatalosan a magyar állam területén.

Követeltem, hogy a katonaköteles ukrán, magyar állampolgársággal nem rendelkező személyeket toloncolja haza Magyarország, ha nem akaródzik nekik harcolni, akkor váltsák le az elmebeteg elnöküket, de ne itt, Magyarországon nagyukránkodjanak.

Kiemeltem, hogy a jövő évi helyhatósági és EP választásokon számítunk a Mi Hazánk Mozgalom Párt karizmatikus fellépésére.

  

A rendezvény után a résztvevők megkoszorúzták a Székely Hadosztály valamint Vitéz Vén Zoltán emléktábláját a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat épületén.  

Érdekesség, hogy a SZON nevű nyíregyházi lap sem, de más beszámolók sem említették a felszólalásomat, a rendezvényről lelépő fideszes Baracsi Endrét azonban kimerítően fotózták a kormányszolga lapok és beszámolók.  

Képgaléria:















Kapcsolódó:

A székely hadosztály emléke (szon.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése