2023. december 28., csütörtök

Petőfi laktanya - Potápi Árpád képviselőt a NAIH is felkéri, hogy foglaljon állást az átnevezési ügyben

Közérdekű adatigénylésben fordultam Potápi Árpád fideszes parlamenti képviselőhöz, amelyben arról érdeklődtem, hogy a képviselő úr mit szándékszik tenni a Budaörsi úti Petőfi laktanya nevének Mária Teréziára való átnevezése ellen, tekintve, hogy bukovinai székely leszármazott, és ugye a bukovinai székelyek pontosan Mária Terézia madéfalvi székelyellenes népirtása miatt menekültek Moldvába, Bukovinába. 

A székely őseinek szellemét megcsúfoló, újnemesként viselkedő fideszes képviselő sajnos nem méltatott válaszra, holott erre törvény kötelezi. De nem ijedtem meg, hanem a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordultam panasszal a képviselőnek a törvényre fittyet hányása miatt. 

A NAIH tájékoztatott, hogy közérdekű adatigénylésemet nem tudja közérdekű adatigénylésként, csak a laktanya nevének visszaváltoztatása iránti kérelemként értelmezni, ezért vizsgálatot nem tud indítani, mert így nem hatásköre. Azonban, önszorgalomból, a hatóság közérdekű bejelentésként mégis továbbította az átiratomat Potápi Árpádnak, közölték.  




Szerk. megj.: Értékeljük a NAIH hozzáállását, az intézmény már másodszor próbál meg önszorgalomból segíteni az egyre inkább eluralkodó fideszes dölyf ellen, legutóbb Tilki Attila szabolcsi képviselőre próbáltak nyomást gyakorolni a lónyai, kampányban beígért, de soha meg nem valósított Tisza híd ügyében, korlátozott hatáskörüknél fogva többet nem tehettek, azonban javaslatként közölték velem, hogy akár peres úton is érvényesíthetem igényemet Tilkivel szemben. 

Kapcsolódó:

A bukovinai székely felmenőkkel rendelkező Potápit kérdezem, hogy milyen érzés Petőfi helyett Mária Terézia laktanyát látni (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 

Tüntetés a Petőfi laktanya Mária Terézia laktanyára való átnevezése ellen (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

1 megjegyzés: