2023. december 8., péntek

A kormány nem tervezi a kilépést a WHO-ból, és szerinte szó sincs szuverenitásunk átadásáról - kaptam választ a WHO-s közérdekű bejelentésemre



Mint ismert, az Orvosok a tisztánlátásért csoport tömeges közérdekű bejelentés benyújtást javasolt az igen sürgetővé váló WHO plandémiás szerződés jelentette fenyegetés miatt. 

Ezt a közérdekű bejelentést a legkényelmesebb és legolcsóbb módszerrel, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalának weboldalán működtetett applikáció segítségével nyújtottam be a területi parlamenti képviselőmnek, a fideszes Tilki Attilának. Az ombudsman azonban Pintér Sándor belügyminiszterhez továbbította nem csak az én, hanem több másik aktivista bejelentését is, sőt, a tértvivevénnyel küldött bejelentésekről is érkeztek olyan információk, hogy azok is Pintér asztalára kerültek.

Végül aztán a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára, dr. Felkai László válaszolt a bejelentésre, a kormány nevében. 

A magyar kormány egyrészt elég érthetően elmagyarázta az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) kapcsolatos jogszabályalkotási folyamatot, tájékoztatott a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzatban beállt módosításokról, azok hatályba lépési eljárásáról, elutasítás vagy fenntartások benyújtására adott határidők lerövidüléséről is, valamint arról is tájékoztatott ebben a válaszában, hogy szerintük a WHO-val kapcsolatos jogszabály módosítások nem jelentik azt, hogy világkormány alakulna, és hogy sérülne a magyar szuverenitás, azaz eddig magyar hatáskörbe eső jogköröket gyakorolhatna a WHO elnöke. A kormány szerint továbbra is csupán ajánlási jogköre van a WHO-nak, és ez természetesen a magyar emberek egsézségének megvédését szolgálja. 

 Kapcsolódó:


Direkt Pintérnek továbbította a WHO-s közérdekű bejelentésemet az ombudsman (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése