2024. március 2., szombat

Brutál - Csak az oltás utáni első hónapban bekövetkezett halálozást tekintik mellékhatásnak Müller Cecíliáék, azt is feltételekkel

Müller Cecília országos tisztifőorvos szinte azonnal válaszolt a benyújtott közérdekű adatigénylésemre, amelyben az iránt érdeklődtem, hogy COVID-19 injekciófajtánként, évekre lebontva hány feltételezett mellékhatást regisztrált hivatalosan a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGyK). 

Egészen pontosan azt kérdeztem, hogy az online mellékhatásbejelentő felületen hányan jelentettek be feltételezett mellékhatást, és ezekből hány bejelentés került elutasításra. 

Válaszában az országos tisztifőorvos tájékoztatott, hogy a kért adatok online is elérhetőek már a NNGyK oldalán, és a bejelentésekből egyet sem utasítottak el szerintük. 

A weboldalon elérhető információk alapján 2021-ben 7629 esetben, 2022-ben mindössze 581 esetben jelentettek feltételezett mellékhatást COVID-19 injekció után, és ezzel a 100 ezer beadott vakcinára számított feltételezett mellékhatás 49,1, ami a 171,8-as uniós átlag kicsit kevesebb, mint egyharmada csupán. 


A tájékoztató alapján csak az oltás utáni első hónapban bekövetkezett elhalálozást érdemes bejelenteni, azt is csak a halál boncolási jegyzőkönyvvel alátámasztott okával, a kockázati tényezőkkel együtt, valamint kísérőbetegségek és szedett más gyógyszerek listája is szükséges.  Kikérte az eddig bejelentett COVID-19 oltások utáni feltételezett mellékhatásokat a vásárosnaményi Mi Hazánk (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése