2024. március 1., péntek

Dühös levelet küldött ezúttal Nagyenyed - kioktatnak, hogy a magyar nevű alpolgármester asszony is a román alkotmányra tett esküt


Miután a román nemzetiségű polgármester elutasította a Mi Hazánk Mozgalom közérdekű bejelentésében megfogalmazott óhajt, hogy önkormányzati határozattervezetet nyújtson be az Axente Sever szobor eltávolítása érdekében Nagyenyedről, az Axente Sever utcában található Axente Sever iskola udvaráról, a vásárosnaményi Mi Hazánk hasonló tartalmú közérdekű bejelentéssel fordult ezúttal a magyar nevű nagyenyedi alpolgármester asszonyhoz, Lőrinc Helgához. 

A kérelemre kifejezetten paprikás hangú választ küldött az alpolgármester asszony, amelyben arról tájékoztat, hogy a magyar neve ellenére a román alkotmányra tett esküt, és az országhoz és a közösségéhez hűnek kell lennie. 

Továbbá az Axente Sever szobor a város leltárához tartozik a vonatkozó kormányrendelet alapján, és a város vagyonát hivatott az alpolgármester asszony is védeni, így a levél. 



Kapcsolódó:

Nagyenyedi vérengzés (wikipédia) 

Nem szállunk le egyhamar róluk - a naményi Mi Hazánk ezúttal Lőrincz Helga nagyenyedi alpolgármester asszonyt kérdezi az Axente Sever szoborról (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése