2021. november 19., péntek

"Az oltatlanok mások életét veszélyeztetik" ?! Magánindítványban jelentettem fel a "Magyarország Kormánya" nevű Facebook oldalt rágalmazásért

Nagy elégedetlenséget váltott ki a tegnapi, szigorításokról szóló kormányzati intézkedéscsomag, a bajt még tetézte, hogy a kormányzat hivatalos Facebook oldalán az oltatlanokat életek veszélyeztetésével vádoló tényközlés látott napvilágot. 



Ez ellen a kormányzati poszt ellen tettem magánindítványban feljelentést rágalmazásért.

Íme a Btk. vonatkozó cikke:

"Btk. 226. § 

(1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást a) aljas indokból vagy célból, b) nagy nyilvánosság előtt, vagy c) jelentős érdeksérelmet okozva követik el."

Megállapítom, hogy nem értékítéletet vagy véleményt, hanem hamis tényt közöl a sérelmezett kormányzati idézet. 

Megállapítom továbbá, hogy amennyiben igaz volna, úgy alkalmas volna a tény büntetőeljárás indítására az oltatlan sértett ellen (ellenem). Ezért a tényközlés alkalmas a becsület csorbítására.

Továbbá a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) egyik levelével bizonyítom, hogy az állított tény hamis, ugyanis a NNK leszögezte, hogy nem rögzítettek egyetlen olyan esetet sem, amelynek során oltatlan mikrobiológiailag, bizonyíthatóan "megfertőzött" volna oltottat. A NNK arról is tájékoztat, hogy nem is létezik is ilyen mikrobiológiai eljárás. 




Természetesen bátorítok mindenkit hasonló feljelentések megtételére, a feljelentés szövege letölthető innen.

Akciómat a Szent Korona Igazsága Facebook és telegram csoportok tagjaként hajtottam végre. 

Kapcsolódó:

Végre a kovidnácik ellen fordult a közhangulat: tízezer dühös és többezer röhögő fejet gyűjtött be rekordidő alatt a kormány gyűlöletkeltő Facebook posztja a szigorításokról (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Rusnyai világolt, semmilyen hihető bizonyíték nincs arra, hogy oltatlan valaha "megfertőzött" volna oltottat (vagy bárkit) (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

4 megjegyzés:

  1. Naiv vagy, nagyon naiv ... meg ha igazad lenne, akkor is naiv.
    De raadasul nincs is igazad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak annyira veszélyes az oltatlan, mint amennyire az oltott, hisz mindkettő lehet beteg is és fertőzhet is. A feljelentést illetően viszont egyetértek, ugyan melyik bíróság merné elmarasztalni a kormányt, aki csak teljesíti a rákényszerített tervet. Hatalmas ez az erő, az ember vesztésre áll.

      Törlés
  2. Nem mondod. Mégis miben nincs igazam?

    VálaszTörlés
  3. Kedves Barna! Sajnos a lakosság legalább 70%-a nem vitaképes, sőt gondolkodásra sem képes. Ne is foglalkozz a tamásokkal!

    VálaszTörlés