2022. június 21., kedd

Az ezeréves határnál a Csíksomlyó Expressz - elég kék-fehérre sikerült a mozdony az idén


A kamu, plandémiás kihagyás után hálistennek újra ott volt a Csíksomlyó Expressz és Székely Gyors a gyimesi ezer éves határnál, ahol igazi, egész napos fesztivál alakult ki pünkösd vasárnapra, katolikus misével, a kontumáci kápolna megtekintésével, a Rákóczi várba való felkapaszkodással és csángó táncegyüttesekkel, árusokkal, miccsel, csíkszentimrei fúvószenekarral, tehát mindennel, ami egy igazi gyimesi csángó fesztiválhoz szükséges. 

Üröm az örömben, hogy sajnos a vonat utasai a gyimesbükki állomáson le kellett szálljanak, és gyalogosan, vonulva közelíthették csak meg az ezer éves határt, ahová végül a mozdony is begurult, fő látványosságként.

Az idén a mozdonyt a Tamási Áron emlékév jegyében díszítették, nem tengett túl rajta a piros-fehér-zöld színezés, inkább az izraeli zászló kék-fehér színei domináltak rajta, csupán egyetlen magyar címer mutatta a mozdony ajtaján, hogy merre hány méter.

A rendezvényt természetesen igazi csapatösszevonással őrizték a román erőszakszervezetek, akiknek a szervezők kábé óránként megköszönték, román nyelven, hogy milyen ügyesen őrzik a csendet, rendet és fegyelmet. 

Képgaléria:











Kapcsolódó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése