2022. június 25., szombat

Csiki-csuki - ahhoz, hogy ki tudják szabadítani a Donyecki Népköztársaságban foglyul ejtett briteket, el kéne ismerje a köztársaságot Anglia


Aiden Aslint és másik társát, Shaun Pinnert statárium alatt elkövetett terrorcselekményekért konkrétan golyó általi halálra ítélte a Donyecki Népköztársaság egyik bírósága. A két brit az ukrán megszállók oldalán viselt támadó háborút a köztársaság területén, és eközben esett fogságba. Mivel a donyecki bíróság szerint esetükben nem érvényes a hadifoglyokra vonatkozó genfi egyezmény, mert Nagy Britannia nem harcoló fél, a két férfit gyakorlatilag terroristaként kezelik, és a legszigorúbb büntetést, golyó általi halált szabtak ki rájuk. 

Ahhoz azonban, hogy érdemben diplomáciai úton Nagy Britannia közben tudjon járni a két terrorista életének ügyében, fel kéne vegye a diplomáciai kapcsolatot a Donyecki Népköztársasággal, ahhoz pedig tetszik, nem tetszik, el kéne ismerje azt. 

Legújabb börtönbeli videójában Aiden már elismeri, hogy az ukránok a civilek ellen atrocitásokat követnek el, élő pajzsként használják őket, és ha kell, nehéztüzérséggel is beléjük lőnek (mivel etnikailag oroszlakta területen folynak a harcok, ez az oroszgyűlölő ukrán náciknak teljesen természetes, ahogy az is, hogy az így elpusztult civil áldozatokért a felelősséget az oroszok nyakába varrják), de félő, hogy ez kevés lesz az élete megmentéséhez. 

A diplomáciai labda most az angoloknak van feladva, kérdés, hogy mennyire fontos Nagy Britanniának saját állampolgárai élete, fontosabb-e, mint az a diplomáciai gesztus, hogy önkényesen ne ismerjék el az önrendelkezési jog (nemzetközileg leszögezett alapjog) alapján, törvényesen, népszavazással létrejött Donyecki Népköztársaságot. 

Kapcsolódó:

Üzenetet küldött a börtönből az oroszok által halálra ítélt brit katona (hirtv.hu)

Népszavazási kezdeményezést nyújtott be egy oroszpárti Facebook csoport a Luganszki Népköztársaság elismeréséről (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése