2021. március 5., péntek

A hisztifőorvos nem adta ki a napi "fertőzöttek" számát, szerinte az fent van a hivatalos kuvikk tájékoztató oldalon

Csak két napi "fertőzött" számot közölt Müller Cecília országos tisztifőorvos arra a közérdekű adatigénylésemre, amelyben a napi kuvikkfertőzöttek száma iránt érdeklődtem az elmúlt év minden egyes napjára, március 11-től kezdődően. 

A többi adat vonatkozásában arról tájékoztatott, hogy az adatok elérhetőek a www.koronavirus.gov.hu internetes oldalon, valamint a Facebookon. 

Azonban hosszas keresés után sem találtam a megadott internetes helyeken, csak összesített adatokat, amik pánikkeltésre ugyan jók, de a "fertőzés", mint folyamat statisztikai alakulását nem tükrözik. 


Az atlo.team/koronamonitor webhelyen megtalálható minden adat, ami a kamukuvikk statisztikai adatait illeti. Levelemre válaszul a szerkesztők közölték, hogy nekik sincs hivatalos forrásuk, hanem önszorgalomból minden nap kiszámították és lejegyezték a napi adatokat a koronavirus.gov.hu oldal összesítéséből. 

Szerk. megj. bíróságon, tárgyaláson hivatalos adat kell, ezért azt ki kell kényszeríteni a Nemzeti Népegészségügyi Központtól. Hálistennek a közérdekű adatigénylés, mint civil ellenállási forma és mint hivatalos adatok igénylése különböző jogi folyamatokhoz, egyre inkább elharapódzott, például a Korona Igazsága telegram csoport  és pertársaság köreiben. Továbblépésként az Adatvédelmi és Információhatósághoz való fordulás, mint nyomásgyakorlási eszköz ajánlott. 

Kapcsolódó:

Közérdekű adatigénylés mozgalom - Kérdezzük meg Müller Cecíliát! (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése