2021. március 22., hétfő

Ti láttatok bármilyen, a jogszabály tervezetéhez indoklást az utóbbi egy év rémrendeletei kapcsán? Törvény szerint mind nyilvánosnak kellene lenni.

 Közérdekű adatigénylésben kértem ki a magyar kormánytól a "Magyarország Kormánya 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet kihirdetéséről" nevű jogszabály tervezetéhez tartozó indoklást, a 2010. évi CXXX. törvény a jogalkotásról 18. § (3) értelmében, mely kimondja, hogy jogszabályok tervezetének indoklása nyilvános.

Arra is kíváncsi voltam, hogy 2020 március 11-i veszélyhelyzet kihirdetésének volt-e valamilyen ok-okozati kapcsolata azzal, hogy az Egészségügyi Világszervezet szintén 2020 március 11-én „világjárvánnyá” nyilvánította az új koronavírus okozta „járványt”, valamint hogy ez a „világjárvánnyá” nyilvánítás szült-e nemzetközi szerződésből származó kötelezettséget Magyarország részére. Azaz kötelező volt-e veszélyhelyzetet hirdetni nemzetközi szerződés szerint, vagy a kormány csak önszorgalomból, az Alaptörvény veszélyhelyzetre vonatkozó előírásait kedve szerint értelmezgetve kiáltott veszélyhelyzetet.

Továbbá azt is megkérdeztem, hogy milyen dokumentummal közölte a magyar állammal az Egészségügyi Világszervezet azt a tényt, hogy „világjárvánnyá” nyilvánította az új koronavírus okozta „járványt”.”

A miniszterelnökség rövid válaszában tudomásomra hozta, hogy a kért adatok tekintetében nem minősül adatkezelőnek. 





Kapcsolódó:

Országos tisztifőorvos: a járványküszöb irreleváns, ha már van két összefüggő eset, az járvány. Egyébként meg a WHO mondta ki, hogy járvány van, nem magyar egészségügyi hatóság. (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

3 megjegyzés:

  1. Nem tudom, hogy egy román mi a fenét kíváncsiskodik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :))) Azt vágod, hogy a vírusfasiszta kormányotok utolsó megmaradt szavazóbázisát, a székelyeket románozod élőben. Ez megvan, ugye?

      Törlés
  2. Ez a kormány legalább adott pozitívumot is, az előző viszont CSAK megkárosított!
    Vágod?
    És NEM a székelyekkel van bajom, hanem pl. azzal, hogy egy olyan valaki "okoskodik" aki nem itt él!

    VálaszTörlés