2021. március 1., hétfő

Az OGYÉI szintén zenész, akárcsak Müller Cili. Szerintük az, hogy ki felelős jogilag a rémvakcinák mellékhatásaiért, nem közérdekű adat.

Érdekes választ adott a közérdekű adatigénylésemre az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. Az adatigénylésben arra voltam kíváncsi, hogy van-e polietilén glikol a Magyarországon elérhető, divatnátha elleni rémvakcinákban, és kiemelten a Pfizer-BioNTech által előállított termékben, a Comirnaty-ban.

Valamint az is érdekelt, hogy hová kell jelenteni az esetleges rémvakcina-mellékhatásokat. Azt is külön megkérdeztem, hogy ki felel jogilag ezekért a mellékhatásokért, a gyártó vagy az állam, és hogy erről van-e valamilyen tájékoztató a termékleírásokban. 

Kitérő válaszában az OGYÉI megadta a Magyarországon elérhető rémvakcinák hivatalos összetételét is tartalmazó általános termékleírásokat, megjelölve a .pdf fájlok forrását, ahonnan le lehet ezeket tölteni. A direkt kérdésre, hogy van-e a Pfizer termékben PEG, nem válaszolt egyértelműen, viszont a hivatkozásként elküldött általános termékleírásban a mellékanyagoknál szerepel a PEG a Comirnaty-nál is. 

A lehetséges mellékhatásokat az OGYÉI-nél kell jelenteni, derül ki a válaszukból. Azonban a mellékhatások jogi felelősségét firtató kérdésemet az intézmény elutasította, arra való hivatkozással, hogy az illető adat nem közérdekű adat. 



Kapcsolódó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése