2021. március 5., péntek

"Ne azt nézd, amit mondok, hanem amit csinálok". Miután teleplakátolta az országot újraindításos lózungokkal, Orbán belengetett egy szinte totális lezárást és végül betiltotta a ... ruhaárusítást


(kép forrása: "Akik nem kérnek a covid-19 vakcinából" Facebook csoport képei)

A magát Erwin Rommelnek képzelő, valós ellenfelek helyett most éppen a tavaszi náthával háborúzó felcsúti kiskanász gátlástalanul lenyúlta a Mi hazánk "Elég a lezárásokból" óriásplakát mozgalmának ötletét és mára az egész országban óriás, közepes és kisméretű plakátok hirdetik, hogy "ők" újraindítják a gazdaságot (persze ez a szlogen sem saját ötlet, nyilván a Klaus Schwab, Bill Gates és a többi efféle, deep state jellegű Great Reset, azaz "Nagy Újraindítás" nevű szlogenjére hajaz). 


Ezután, újabban matematikusokra hivatkozva (szerk. megj. a "szakember" repertoárjából lassan már csak a javasasszonyok hiányoznak) szinte totális lezárást lengetett be. 




(kép forrása: koronavirus.gov.hu)

Majd a sajtóban megjelent infók alapján a vállalkozásokat "létfontosság" szerint rangsorolják, a szabadpiaci alapelvnek, a tisztességes konkurrenciának és az egyenlő bánásmód követelményének kigúnyolásaként számos vállalkozás nyitva maradhat, míg mások nem. Arról persze teljesen megfeledkeznek, hogy azoknak, akik ezeket a "nem létfontosságú" vállalkozásokat működtetik, a saját maguk és családjuk, alkalmazottaik és azok családjának léte szempontjából a vállalkozásuk  valójában ugyanolyan "létfontosságú".

 



Kapcsolódó:

Kormányinfó: szigorításokról döntött a kormány (koronavirus.gov.hu)

Európai tavasz, égetően aktuális tartalom, igazi 1848-as feeling a Mi Hazánk nyíregyházi óriásplakátján (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése