2021. március 30., kedd

Dr. Matyijcsik Sándor odacsapott a szarvasi polgármesternek, aki szégyenszemre leleprásozta a náthásokat

Panasszal fordult dr. Matyijcsik Sándor az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának Egyenlő Bánásmód Főigazgatósága felé azzal kapcsolatosan, hogy Babák Mihály, Szarvas kormánypárti polgármestere úgy fogalmazott egy tévéinterjúban az  újnáthásokra vonatkozóan, hogy "úgy kell kezelni őket, mintha leprások lennének".

   


Panaszában dr. Matyijcsik egyértelmű zaklatásként határozta meg ezt a cselekedetet, amely egészségügyi állapota okán különböztet meg hátrányosan egy társadalmi csoportot, és megfélemlítő, ellenséges, megalázó, megszégyenítő vagy ellenséges környezetet alakít ki az újnáthásokkal, a hétköznapi meghűléses tüneteket vagy legtöbb esetben semmilyen tünetet nem produkáló, csak egy, még a feltalálója szerint is vírusdiagnosztizálásra teljesen alkalmatlan PCR teszt alapján "beazonosított", azaz mondhatni megbélyegzett személyekkel szemben. 

A panaszos hivatkozik a Kúria Kfv. III. 37.848/2014/6. számú ítéletére, amelyben fenntartotta a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 20.K.33.988/2013.10.sz. ítéletét dr. Répás József felperesnek az Egyenlő Bánásmód Hatóság közigazgatási határozatának tárgyában hozott határozata felülvizsgálati perében. Dr. Répás József polgármesternek nyilvános rendezvényen való, a roma etnikumot sértő megnyilvánulásait nem magánvéleménynek, hanem zaklatásnak minősítette végül a Kúria is.

Azt, hogy a sértett csoporthoz tartozik, dr. Matyijcsik a lakhelye szerinti megyei kormányhivatal erre vonatkozó határozatával igazolta. 






Előzmény, hogy egy hasonló panaszt arra hivatkozva utasított el az Egyenlő Bánásmód Hatóság, hogy a panaszos nem igazolta megfelelőképpen, hogy a sértett csoporthoz tartozik. 

Kapcsolódó:

Hiába mondta nyunyóka, hogy mindenki "potenciális fertőzött", elutasították a szarvasi polgi elleni panaszomat, mert nem vagyok érintett (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése