2021. március 12., péntek

A taláros testület hiánypótlásra szólított fel a gyülekezést betiltó kretén rendeletet megtámadó alkotmányjogi panaszom kapcsán

Hiánypótlásra szólított fel az Alkotmánybíróság annak az alkotmányjogi panasznak a benyújtása kapcsán, amelyben a gyülekezést betiltó kormányrendeleti szöveget támadtam meg alkotmányellenességre hivatkozva. 


A köztéri gyülekezést, és következésképpen bármilyen szabadtéri rendezvényt betiltó felháborító, az ’56 alatti és utáni kommunista rémuralmat idéző kormányrendelet elleni alkotmányjogi panaszt többek között arra hivatkozva állítottam össze, hogy az ún. “alapjogi” teszten nem megy át a támadott jogi norma, ugyanis az kimondja, hogy alapjogot csakis másik alapjog érvényesülése vagy alkotmányos érték védelmében, a feltétlenül szükséges mértékben, az elérni kívánt céllal arányosan és az alapvető jog lényegi elemeinek tiszteletben tartásával lehet csak korlátozni.

Az Alkotmánybíróság válaszában hiánypótlásra szólított fel, szerinte ugyanis az indítványom nem tartalmaz kellő alkotmányjogi szempontú indokolást arra nézve, hogy a támadott rendelkezések az Alaptörvényben biztosított jogaimat mennyiben és miért sértik. 

Valamint javasolja, hogy forduljak ügyvédhez vagy jogvédő társadalmi szervezethez, aki segíthet a hiánypótlást megfelelően összeállítani. (szerk. megj.: mivel azonban a vírus-, járvány-, intézkedésszkeptikus ügyvéd vagy jogvédő társadalmi szervezet annyira ritka, hogy egyáltalán nem létezik, ez utóbbi javaslatot kénytelen leszek elutasítani.)





Kapcsolódó:

Alkotmányjogi panasz, egyelőre a gyülekezési jogunk '56-ot idéző sárbatiprása ellen - A Korona Igazsága (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése