2022. szeptember 18., vasárnap

Igazat szólt a vén szekus - Andrei Marga szerint Ukrajnának területeket kell átadnia például Magyarországnak is (videóval)

Hatalmas botrányt kavart Andrei Marga, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem egykori rektora, akiről amúgy bírósági végzés mondja ki, hogy besúgó volt az előző kommunista rendszerben. Marga oktatási és külügyminiszter is volt az előző kommunista rendszer bukása után.

Andrei Marga teljesen szembehelyezkedett a hivatalos Ukrajna narratívával, egy gyulafehérvári konferencián ugyanis kijelentette,  hogy Ukrajnában nem jött össze a demokráciakísérlet, a szólásszabadságot eltiporják, ellenőrzik a televíziózást, betiltják az ellenzéki pártokat, kilopják a pénzt az országból és továbbra is oligarhák kezén van Ukrajna. Éppen ezért le kell mondania jogtalul bitorolt területeiről, és vissza kell azokat adnia, Magyarországnak Kárpátalját, Lengyelországnak Galíciát, Romániának Bukovinát, valamint Oroszország részére a Krímet és a Dombászt. 

Andrei Marga a demokráciáról szóló könyvét mutatta be az eseményen, és ebben a kontextusban beszélt Ukrajnáról és az ukrán helyzetről. 

Kapcsolódó:

Románia volt külügyminisztere : „Minden felelősséggel kijelentem, Ukrajna természetellenes határok között fekszik, át kell adnia területeit… (itthonrolhaza.hu) 

VIDEO: Andrei Marga, declarații șoc la Alba Iulia: Ucraina trebuie să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei și României (alba24.ro)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése