2022. szeptember 6., kedd

A Belügyminisztérium maszkkal szégyenítené meg az oltatlan tanárokat

A Felelős Szülők és Emberek Közössége Egyesület által benyújtott közérdekű adatigénylésre a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára, dr. Takács Péter közölte, hogy az Oktatási Hivatal oldalán közzétett jelenlegi 6. intézkedési terv egyáltalán nem tartalmaz kötelező maszkviselésre vonatkozó előírást.

A közérdekű adatigénylésre nyújtott válasz kitér arra is, hogy kötelező iskolai maszkviselés sosem szerepelt a járványügyi intézkedések között, és arról is elég hosszan értekezik, hogy ugyan a maszk megakadályozhatja bizonyos kórokozók továbbjutását azáltal, hogy nem engedi a köhögéssel, beszélgetéssel, tüsszentéssel szóródó "cseppek" terjedését, viszont a hosszas maszkhasználat átnedvesíti a maszkot, ez pedig súlyos egészségügyi kockázatokat rejt. A hatóság azt is elismeri, hogy az egész napos maszkhasználat a gyerekek szervezetét jelentősen megterheli, éppen ezért kihangsúlyozza, hogy nem tartják indokoltnak a maszkhasználatot az iskolákban gyerekek számára.

A kovidnácik azonban nem tudják egészen meghazudtolni önmagukat, az oltatlan tanárok számára érdekes módon indokoltnak tartják a maszkhasználatot, noha elvileg a maszkviselésnek a gyerekek esetében elismert egészségügyi kockázatai az ő esetükben is ugyanúgy fennállnak. Ennek indoka tehát csakis a maszknak az oltatlanok megkülönböztető jeleként, megszégyenítéseként való használata, és egészségkárosodás okozása lehet.





Kapcsolódó:

Újvilágrend szájkapcák a gyerekeken is - az egészségügyi miniszter válaszol (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincs adata az EMMI-nek arról, hogy vitt volna le esetszámot a maszk, és a fonálféregről sincs adata (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése