2021. április 9., péntek

Nincs adata az EMMI-nek arról, hogy vitt volna le esetszámot a maszk, és a fonálféregről sincs adata


Közérdekű adatigénylésemre adott válaszában közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), hogy nem rendelkezik adatokkal  arra vonatkozóan, hogy  az egy előző levélben általuk közölt 171, a maszkokra vonatkozó tudományos tanulmány közül melyik az, amelyik esetleg olyan kísérletre vonatkozna, melyben maszkot viselő és maszk nélküli csoportot vizsgáltak azzal kapcsolatosan, hogy milyen arányban kapnak el légúti betegségeket (az illető tanulmányok közül a néhány, amit véletlenszerűen megnéztem, mind a különféle maszkok átnemeresztő képességét taglalta, és egyik sem foglalkozott azzal, hogy az ilyen maszkok mennyire hatékonyak járványban). 

Az EMMI-nek olyan adata sincs, amely azt igazolná, hogy a maszkokon kívüli szabad levegő minőségével megegyező a maszkok alatt is a levegő minősége, oxigén, széndioxid tartalmát, nedvtartalmát és mikroorganizmus tartalmát tekintve. 

A minisztériumnak arról sincs bizonyítéka, hogy a maszk viselése nem okoz oxigénhiányos állapotot, rossz közérzetet, fejfájást, koncentrációképesség csökkenést, egyéb egészségügyi panaszokat, és arról sincs, hogy a maszkok alatti nedves, zárt térben nem szaporodnak el mikroorganizmusok, amelyeket belélegezve egészségügyi problémáink támadhatnak. 

Azt sem tudja az EMMI bizonyítani, hogy amióta kötelezik az álarcok használatát, volt magyar területen olyan eset, hogy ez az intézkedés az újnátha esetszámok csökkenését eredményezte volna. 

És végül arról sincs bizonyítéka, hogy a maszkok nem tartalmaznak Wuchereria bancrofti nevű parazitát, azaz fonálférget. 





Kapcsolódó:

Most éppen Káslert nyaggatom, hogy amúgy a maszk vitt-e le esetszámot az elmúlt egy évben, ja és van-e benne fonálféreg (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 

Vettünk egy mikroszkópot, lássuk, igaz-e, hogy valamik mozognak a kék kínai maszkokban, és ... (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése