2021. április 5., hétfő

Újabban a túléléshez már genetikusnak is kell lenned - a Humánreprodukciós Bizottságot kérdezem, hogy az mRNS injekciók nem-e géncsendesítés, esetleg génkiütés

Közérdekű adatigénylésben fordultam az Egészségügyi Tudományos Tanács Humán Reprodukciós Bizottságához, melyben az iránt érdeklődöm, hogy az új koronavírusra kifejlesztett egészségügyi készítmények, az ún. "vakcinák", amelyek mRNS tehnológiával készültek (ilyen a kínai eredetű készítményeken kívül az összes többi), nem vezethetnek-e a velük érintkezésbe kerülő sejtek génexpressziójának akadályozásához (géncsendesítés) illetve teljes megszüntetéséhez (génkiütés). 

Kérdésemet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) OGYÉI/1034-2/2021 sz., Vörös Eriknek címzett levelére alapozom, amely szerint az mRNS tehnológia nem számít génmódosításnak, mert a hatásmechanizmusa alapján nem érinti az illető sejtek sejtmagjában található DNS-t, hanem "csak" átprogramozza a sejtet a sejtplazmába bejutó, beinjektált mRNS által, a "vírus tüskefehérjéinek" előállítására. 

Ugyanakkor szerintem a kérdés, hogy ez a hatásmechanizmus mennyiben érinti az illető sejtek eredeti, saját DNS-ük által kódolt fehérjeelőállítási mechanizmusait, nyitott marad. 


Kapcsolódó:

A Cominarty halálkoktél nem génmódosító, állítja az OGYÉI, a Pfizer és az Európai Gyógyszerügynökség (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése