2021. április 16., péntek

Foggal-körömmel védi a hatóság a fideszes polgármestert, aki szerint úgy kell kezelni a kovidosokat, mint a leprásokat - már két, ellene benyújtott panaszt utasított el

Elutasította az Egyenlő Bánásmód Főigazgatóság azt a panaszt, amelyet Dr. Matyijcsik Sándor nyújtott be Babák Mihály, Szarvas kormánypárti polgármestere ellen, aki úgy fogalmazott egy tévéinterjúban az újnáthásokra vonatkozóan, hogy "úgy kell kezelni őket, mintha leprások lennének". 

A Főigazgatóság elfogadta dr. Matyijcsik Sándor arra vonatkozó bizonyítását, hogy az érintett csoporthoz, az ún. "kovidosok" csoportjához tartozik, mert ezt hatósági irománnyal tudta igazolni. 

Abban is egyetértett a kérelmezővel, hogy a polgármester nem magánvéleményt fogalmazott meg, és köteles volt  televíziós megnyilvánulása során megtartani az egyenlő bánásmód elvét. 

Megengedte azt is, hogy a "leprás" jelző negatív jelentéstartalmat hordoz, azonban álláspontja szerint nem lehet az illető mondatot a szövegkörnyezetből kiragadva értelmezni, hanem csak azzal együtt. A Főigazgatóság szerint a polgármester "nem azért használta a leprás kifejezést, mert ezzel az új koronavírussal megfertőződött vagy abban megbetegedett személyeknek az emberi mivoltát akarta volna megkérdőjelezni vagy egyáltalán őket érzéseikben megsérteni."

Majd egy érdekes érvelési fordulattal a Főigazgatóság egy az egyben mentegetni kezdte a fideszes kovidhívőt, mivel a hatóság szerint az illető "a szóhasználatát maga is túl erősnek értékelte, ezért azonnal bocsánatot kért és többször megmagyarázta azt." 

Továbbá nem látta bizonyítottnak, hogy a kérelmezőre az interjú meghallgatása megfélemlítő, támadó, ellenséges, megalázó, megszégyenítő hatással lett volna, mivel a kérelmező ezt nem írta le kifejezetten a panaszában, hanem csak idézte a vonatkozó törvényi paragrafust. 





Kapcsolódó:

Dr. Matyijcsik Sándor odacsapott a szarvasi polgármesternek, aki szégyenszemre leleprásozta a náthásokat (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Hiába mondta nyunyóka, hogy mindenki "potenciális fertőzött", elutasították a szarvasi polgi elleni panaszomat, mert nem vagyok érintett (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése