2021. április 22., csütörtök

Azért nem közölte Gestanyó a maszk vagy Gulyás Gergely pálinkás mondata szakmai alapját, mert "azt kutató és elemző munkával kellett volna kialakítani" - állapítja meg a NAIH


Kivizsgálta a Nemzeti Adat és Információhatóság azt a panaszomat, amelyet a Nemzeti Népegészségügyi Központ 63679-2/2020/JF sz. válasza ellen nyújtottam be. 

Az illető, semmitmondó válasz szerint azért utasította el a közérdekű adatigénylésemet, amely a maszkhasználat szakmai alapját firtatta, az iránt is érdeklődött, hogy ruhanemű-e avagy orvosi eszköz a maszk, vagy van-e orvosi szakmai alapja Gulyás Gergely híres pálinkás-stadionos aranyköpésének, és a "zenés-táncos mulatságok" betiltásának, mert az NNK szerint a kért adatok "nem közérdekű adat".

A NAIH is egyetértett azzal, hogy a kért információk nem közérdekű adat, az ok pedig az, hogy az illető adatok az adatigénylés pillanatában még nem léteztek, azokat "kutató és elemző munkával" kellett volna kialakítani. 


Az esetnek külön pikantériát ad az, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök az ugyanezeket a kérdéseket firtató, felé intézett közérdekű adatigénylésemre, mintegy "átdobva a sz...rt a kerítésen", azt válaszolta, hogy ennek az adatnak nem ő az adatkezelője.

A kérdésre végül az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) adott valamilyen választ, azt, hogy ruhanemű-e a maszk vagy orvosi eszköz, ő sem árulta el, és Gulyás Gergelyről sem írt, viszont szerinte a lezárások "evidencia", hogy hatékony járványügyi intézkedések. 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése