2021. április 27., kedd

HYPO 10-X, biztonsági adatlapja szerint légúti irritatív, belégzése tilos, környezetbe kijutását kerülni kell. Ezzel permeteznek az utcákon a "járvány" alatt


Válaszolt a monori polgármester Hubai Czimrák Zsolt József közérdekű adatigénylésére azzal kapcsolatban, hogy kik és mivel permetezik a monori utcákat. A polgármester közölte, hogy HYPO 10-X nevű vegyülettel permeteztek a jelzett időpontban a jelzett helyszínen és a cselekményt megvalósító jogi személyt is megnevezi.

 


Zsolt az illető vegyszer biztonsági adatlapját is kikérte, és a polgármester ki is adta a HYPO 10-X nevű vegyületnek ezt a dokumentumát. 

Eszerint az adatlap szerint a vegyület légúti irritációt okozhat, súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz, nagyon mérgező a vízi élővilágra, savval érintkezve mérgező gázok képződnek. Továbbá a gázok, köd belégzése tilos és kerülni kell a vegyület környezetbe való kijutását. 










A közösségi oldalakon időnként felkerülnek videók, ezek szerint ez a gyakorlat nem csak Magyarországon, hanem például a szomszédos Erdélyben, Kolozsváron is megtörtént.


 

Kapcsolódó:

Hubai Zsolt a monori polgármestert kérdezi, hogy mégis mi a franccal permeteznek, a vegyszer biztonsági adatlapja is érdekli (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése