2021. április 23., péntek

BRFK: "köztudomású", hogy a "vakcinák" hosszú távú mellékhatásai nem ismertek, ezért nem gond, ha nem tájékoztat róla senki


Elutasította az egészségügyi önrendelkezési jog megsértése (a nemzetközi jog szerinti tiltott embekísérlet) tárgyában a vakcinainfo.gov.hu oldal működtetői ellen tett feljelentésemet a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Feljelentésemben arra hivatkoztam, hogy nem ismertek a jelenleg Magyarországon forgalomban levő ún. COVID-19 "vakcinák" hosszú távú mellékhatásai, éppen ezért az egészségügyi törvény orvostudományos kutatást meghatározó cikke értelmében ezek alkalmazása orvostudományos kutatásnak minősül, amelyről az alanyokat kötelező tájékoztatni és azoktól írásbeli beleegyezést is kell kérni. 

Megállapítom, hogy a vakcinainfo.gov.hu oldalon, az ún. "vakcinák" legfőbb reklámozói oldalán sehol nem található még csak utalás sem arra, hogy ez a tevékenység orvostudományos kutatás, és az az írásbeli beleegyező formanyomtatvány sem tartalmaz ilyen információt, amit az oldal közzétesz. Következik, hogy az alanyokat nem tájékoztatják arról, hogy orvostudományos kutatásnak az alanyai. 

Válaszában a rendőrség megállapítja, hogy "köztudomású" tény, hogy a hosszú távú mellékhatások nem ismertek az ún. "vakcinák' esetében, viszont minden "szakember" véleménye "egységes", hogy ezek alkalmazása még mindig veszélytelenebb, mint a "vírus" által történt megbetegedés vagy annak szövődményei. 

Az oltásban való részvétel a rendőrség szerint "önkéntes", annak beadatása "az egyén saját döntésére és akaratára van bízva".

Arról, hogy amennyiben tény, hogy nem ismertek a hosszú távú mellékhatások és a törvény szerint ez így, ebben a formában orvostudományos kutatásnak minősül, nem kellene-e mégis tájékoztatni a nagyérdemű vakcinarajongó közönséget, a rendőrség egyetlen szót sem ejtett.

A Btk. 218 § (1) b) bekezdés szerinti egészségügyi önrendelkezési jog megsértése, a jogosult teljes körű tájékoztatása és beleegyezése nélküli, emberen végzett orvostudományos kutatás bűncselekmény legfőbb tényállási eleme maga a teljes körű tájékoztatás arról, hogy orvostudományos kutatás zajlik, valamint az írásos beleegyezés az ebben az orvostudományos kutatásban való részvételbe. 




Kapcsolódó:

Tiltott emberkísérlet gyanúja miatt tettem feljelentést, tanúnak hívom dr. Pócs Alfrédot, Toroczkait, Falus Andrást, Bakó Beát, de az RTL Klubot is (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése