2021. április 26., hétfő

Nyissák ki a lónyai határt! - követelik petícióban a határmentiek, valamint a Korona Igazsága telegram csoport Szijjártótól


Közérdekű beadvány formájában lett elküldve Szijjártó Péter magyar külügyminiszternek a "Petíció a lónyai határátkelő kinyitásáért" elnevezésű, a peticiok.com internetes oldalon szervezett online aláírásgyűjtés eredménye. 

A petícióban közölve lett a magyar külügyminiszterrel, hogy a helyiek szerint nincs olyan mikroorganizmus, amely egyik vagy másik határátkelőt preferálná a közlekedéshez, ezért érthetetlen, hogy miért van csak és kizárólag a lónyai határátkelő bezárva.

Külön visszás a petíció szövege szerint az, hogy a határokon átívelő, nemzetegyesítő, magyar-magyar kapcsolatokat olyan szívesen hirdető magyar kormány zárta le a határátkelő magyar részét, és nem az ukrán fél. 

A vonatkozó jogszabály szerint a közérdekű beadványt és/vagy panaszt határidőn belül meg kell válaszolnia a címzett hatóságnak. 



Kapcsolódó:

Nyisson ki a lónyi határ! - plakátolási akció Lónyán (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 

Nem a génvakcinára! Tüntetés a kötelező koronaexoszóma elleni oltás intézménye ellen. Nyissák ki az ukrán-magyar gúnyhatárt! (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése